23948sdkhjf

Hemmeligheten bak kunstig intelligens

På konferansen Industri Futurum i november, arrangert av Norsk Industri, blir det en presentasjon om kunstig intelligens og fremtiden for industrien. Foredraget holdes av dr. Morten Goodwin, som er førsteamanuensis og nestleder for Centre for Artificial Intelligence Research ved Universitetet i Agder.

– Jeg skal snakke om hvorfor kunstig intelligens kommer til å revolusjonere norsk industri, og hvorfor norsk industri har et kjempefortrinn versus resten av verden. Det er fordi vi er digitale, sier Goodwin.

Goodwin ble for alvor opptatt av kunstig intelligens da han på 2000-tallet tok en mastergrad i Agder. Siden da har han vært bitt av basillen. Han dro senere til Danmark for å spesialisere seg med en PhD om kunstig intelligens. Nå er han en aktiv forsker med mer enn 60 fagfellevurderte artikler bak seg. Han underviser til daglig om kunstig intelligens for bachelor-, master- og PhD-studenter, og innehar vervet som nestleder for Centre for Artificial Intelligence Research.

Han satt tidligere i FNs ekspertutvalg for offentlig forvaltning, og er også en aktiv populærvitenskapelig formidler med fokus på de enorme fremskritt både innen forskning og praktiske nytte av kunstig intelligens.

Morten Goodwin har oversikt over forskningsfronten og i produksjonsteknologi, samt hva kunstig intelligens forventes å bidra med i fremtiden.

Møt ham på sesjonen "Big data, kunstig intelligens og kognitiv maskinlæring" på Industri Furutum 20. november.

(Kilde: Norsk Industri)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078