23948sdkhjf

Red Dot Award til Zivid One 3D-kamera

Zivid Labs i Oslo har mottatt prestisjetunge Red Dot Design Award. I konkurranse med over 6.300 andre internasjonale søknader valgte de 39 jurymedlemmene Zivid One 3D-fargekamera for kvalitet, funksjonalitet og estetikk. Designsamarbeidet har foregått med Eker Design AS.

Zivid Labs ble etablert av Henrik Schumann-Olsen og Øystein Skotheim, to tidligere SINTEF-ansatte som hadde mer en 15 års kompetanse med optiske sensorer og 3D maskinsyn. Selskapet har nå 13 ansatte og en organisasjon i utvikling.

Selskapet regnes som en av verdens ledende leverandører av 3D-kameraer og programvare for automatisert maskineri og datasyn.

Kameraet Zivid One har tidligere mottatt en rekke internasjonale priser for sine tekniske løsninger i kombinasjon med flott design, bl.a. «Top Innovation» fra inVISION Magazine i Tyskland og «Gold Honoree 3D Camera» fra Vision Systems Innovators Award i USA. Og nå altså også Red Dot Design Award.

3D-syn gjør for alvor inntreden i industriell automasjon og mange mener at 2018 blir et merkeår for automatisert industri og datasyn. Zivid One brukes sammen med industrielle roboter. Basert på patentert sensorteknologi regnes kameraet som verdens mest presise sanntids 3D-fargekamera for smarte industriapplikasjoner.

Eker Design har jobbet nært med Zivid Labs i utviklingen der man har kombinert 3D-teknologi med unik design og innovativ mekanikk.

– Dette prosjektet har gitt oss mulighet til å bruke hele verdikjeden vår, fra estetikk og brukerinvolvering helt fram til ferdigkontroll, sier Bård Eker, adm. direktør og eier av Eker Design.

Henrik Schumann-Olsen er adm. direktør i Zivid Labs og han setter samarbeidet med Eker Design høyt. Han er ikke i tvil om at funksjonalitet og brukervennlighet, ikke minst ekspertise på helhetlige utviklingsprosesser og har gjort det mulig for Zivid One å fremstå både med sterk estetikk og funksjonell og mekanisk innovasjon.

At produkt og bedrift nå mottar Red Dot Design Award er en god dytt i ryggen i en tid da robotsyn er på industriens lepper over hele verden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093