23948sdkhjf

Massiv fremgang i dansk plastindustri

En ny analyse viser stor fremgang i dansk plastbrasje. Både omsetning og eksport stiger kraftig, mens antall ansatte går ned.

Bransjeorganisasjonen Plastindustrien i Danmark gleder seg over den positive utviklingen, men synes det ikke er lystig at man ikke samtidig kan vise til flere jobber i industrien.

Dessuten er man bekymret for at høy skatt og mangel på arbeidskraft kan bremse utviklingen fremover.  

 

Analysen viser altså at man i Danmark er inne i en svært positiv utvikling. Fra 2009 til ut 2016 økte omsetningen med 26 prosent. Bare fra 2015 til 2016 var veksten på 13,1 prosent. En stor del av forklaringen på fremgangen er den nærmest eksplosive eksporten. Danske virksomheter selger nå omtrent 50 prosent mer til utlandet sammenlignet med 2009.

– I noen år etter finanskrisen hadde vi ikke helt den samme veksten som dansk fremstillingsindustri generelt, samt den som europeisk plastindustri opplevde. Men disse nye tallene viser at vi igjen er på høyden. Det skyldes bl.a. at dansk plastindustri vinner nye markedsandeler over hele verden og i et imponerende tempo. Det er en helt fantastisk utvikling som virkelig lover godt for fremtiden, uttaler Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien i Danmark.

 

Nedgangen i antall ansatte bekymrer mange. Siden 2009 og frem til høsten 2016 sank antall ansatte i bransjen med 19 prosent, eller med 2.700 personer. Alt annet har økt og tallene viser at færre ansatte skaper mer

Ifølge Thomas Drustrup forklares dette med at industrien har automatisert.

– Plastbransjen er i stand til å skape mer med færre ansatte. Det tyder på høy produktivitet og at vi har vært dyktige til å ta i bruk de mulighetene som automatiseringen har gittt oss. Det er positivt i seg selv, avslutter Thomas Drustrup.

 Se mer og om tallenes tale på https://plast.dk/2018/02/ny-analyse-massiv-fremgang-plastbranchen-trods-faerre-ansatte

Kilde: Plastindustrien i Danmark

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093