23948sdkhjf

KraussMaffei satser mer på pultrudering

KraussMaffei (KM) har et stort teknisk senter i Munchen. Senteret har nylig innstallert en pultruderingsenhet for produksjon av runde profiler, f.eks. «armeringsjern» av glassfiber.

Det nye pultruderingssystemet som KM lanserte i 2017, iPul, er nå videreutviklet til produksjon også av runde profiler. KM trekker fram produksjon av glassfiberforsterkede armeringer for bruk i betongelementer som et godt eksempel. Dermed kaster man seg inn i BA-næringen.

Slike armeringer har jo flere prøvd seg på i Norge også for å kunne gjøre betongstrukturer slankere med samme styrke. Men foreløpig har ingen lykkes her hjemme med å komme virkelig inn i BA-næringen med nye armeringsløsninger.

 

Tech-senteret til KM har fra før et pultruderingssystem for flate produksjoner. Den nye enheten blir et viktig og svært interessant komplement for å kunne utvikle og teste nye prosesser og applikasjoner innenfor pultruderingsområdet.

Ifølge KM er iPul-metoden svært rask og gir en langt hurtigere produksjonshastighet sammenlignet med konvensjonell pultrudering.

Det åpner for nye applikasjoner og der BA-næringen altså utgjør et kjempemarked…

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156