23948sdkhjf

Polimoon skal overta franske Plastohm

11. juli 2006 meldte Polimoon at selskapet har signert en avtale med hovedaksjonærene i det franske selskapet Plastohm om kjøp av deres aksjer i dette selskapet. Oppkjøpet av Plastohm vil være Polimoons største transaksjon siden gruppen ble etablert for sju år siden.
Plastohm passer godt til Polimoon. Forretningsområdene er delt mellom konsumentemballasje og komponenter til bil- og elektronikkindustrien, to segmenter hvor Polimoon allerede er godt etablert. Plastohm har hovedkontor i Frankrike med produksjonssteder og salgskontor i Frankrike, Tyskland, England, Italia, Tunisia, Spania, Sveits og Slovakia. Plastohm-gruppen har en årlig omsetning i overkant av 105 millioner Euro og med rundt 1.000 ansatte.
Plastohms forretningsområde Emballasje er konsentrert omkring utvikling og produksjon av emballasje til helse- og kosmetikkprodukter og farmasøytiske produkter. Salget er fordelt på et stort antall kunder i Europa. Forretningsområdet Komponenter har spesialisert seg på mindre systemer og komponenter til bilindustrien. I tillegg har komponentdelen stor kunnskap om og en sterk posisjon innen noen spesialiserte deler av elektronikkindustrien.
Polimoon og Plastohm passer godt sammen, ettersom virksomhetene utfyller hverandre geografisk. Begge selskaper konsentrerer seg om de samme produktsegmenter, men uten å overlappe hverandre geografisk. – Plastohm er et betydelig oppkjøp for Polimoon. Det vil styrke vår posisjon i Europa, i øst som i vest. Vi ser det som en positiv utfordring å bidra til videre utvikling og salg av emballasjeprodukter og komponenter, selv om vi har respekt for arbeidet som er nødvendig for å forbedre inntjeningen, spesielt når det gjelder komponenter. Polimoons og Plastohms salg vil til sammen være i overkant av 4 milliarder NOK årlig, noe som gir oss en tryggere inntektsplattform i et konkurranseutsatt marked, sier Arne Vraalsen, konsernsjef i Polimoon, i en kommentar til avtalen som er inngått.
Virksomheten til Plastohm har vokst betydelig de siste årene, noe som selvfølgelig er ventet å ville fortsette under Polimoons eierskap. Polimoon og Plastohm har blitt enig om en gjennomsnittspris på 8 Euro per aksje, noe som gir en total selskapsverdi på i underkant av 40 millioner Euro (320 mNOK) . Oppkjøpet forventes gjennomført 6. september 2006.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094