23948sdkhjf

Hexagon Composites/Comrod AS kjøper Lerc S.A.

5. juli i år meldte Hexagon Composites at deres heleide datterselskap, Comrod AS, hadde inngått avtale om kjøp av Lerc S.A., en fransk produsent av komposittantenner, master og annet utstyr hovedsakelig rettet mot forsvarssektoren. Kjøpesummen er oppgitt til 11,4 millioner Euro. Oppkjøpet vil styrke Comrods internasjonale posisjon innen forsvarskommunikasjon.
Det var 29. juni i år at avtalen mellom Comrod AS og ECI Composites Inc om kjøp av 100 % av aksjene i Lerc S.A. for 11,4 millioner EUR ble inngått. Comrod må godkjennes som ny eier av de franske myndigheter og gjennomføring av transaksjonen er avhengig av positivt utfall på denne prosessen, som forventes å ta ca to måneder.
I en pressemelding i anledning oppkjøpet sier Hexagon Composites at man vurderer en fremtidig, selvstendig børsnotering av hele dette forretningsområdet.

Lerc S.A.har mange likhetstrekk med Comrod AS. Selskapet har vært den største konkurrenten til Comrod i det internasjonale markedet utenfor USA. Mens Comrod er fullt ut konsentrert om antenner (omsetningen i 2005 var 110 millioner kroner) er Lerc mer diversifisert med ca 35 % av salget på antenner til forsvar, ca 35 % på master i kompositt til forsvar og ca 30 % på andre industrielle, komposittprodukter. De industrielle leveransene er isolatorer og andre komposittprodukter til offshoreindustrien, samferdselssektoren og innen energiforsyning. Lercs samlede omsetning var ca 100 millioner kroner i 2005.

Lerc S.A. sysselsetter rundt 85 personer og er lokalisert i Saint Amand Les Eaux, i det nordlige Frankrike. Selger er det kanadiske selskapet ECI Composites Inc. Lercs viktigste marked er Frankrike og øvrige fransktalende land. Selskapet har et godt kvalifisert utviklingsteam, noe Hexagon Composites forventer vil bidra til å styrke kunnskapsbasen innen forretningsområdet forsvarskommunikasjon.
Hexagon ser også mange gevinster ved en samordning mellom Comrod og Lerc. Kundemassen til selskapene er ulik. Lerc er meget sterk i Frankrike og øvrige fransktalende land, områder Comrod i dag ikke er inne på. Samlet vil de to selskaper være verdens ledende leverandør av antenner og master for forsvarskommunikasjon. Selskapene har dessuten noe ulik profil på produktene. Komposittmaster vil gi Comrod et nytt, interessant produktområde. I tillegg er Lerc sterke på enkelte antennetyper hvor Comrod i dag trenger å bedre sin konkurranseposisjon. Comrod, som har et større volum på antenner og med svært moderne produksjonsteknologi, vil muliggjøre kostnadsbesparelser i produksjonen. Samlet sett vil dette styrke begge selskapers konkurranseposisjon.

I månedsskiftet februar/mars i år kjøpte Comrod/Hexagon Composites Eltek Energys avdeling for strømforsyninger til forsvarskommunikasjon for 25 millioner NOK. Det er forventet at denne enheten ytterligere vil få økt sitt markedspotensial gjennom salgskanalene til Lercs hovedmarkeder. Hexagon sier i pressemeldingen at det på sikt er mulig å spesialisere produksjonen, slik at det oppnås stordriftsfordeler samt bredde- og dybdekunnskaper innenfor de ulike produktlinjene og bevirke at man blir en enda mer attraktiv samarbeidspartner både for forsvaret, radioprodusenter og andre krevende kunder.

Samlet sett vil forsvarskommunikasjonsdelen i Hexagon Composites (inklusive Lerc) utgjøre en omsetning på ca 250 millioner kroner, og ha et driftsresultat på i omlag 40 millioner (2005). Hexagon Composites forventer at ervervene av Power og Lerc vil bidra til ytterligere omsetnings- og resultatvekst.
Hexagon Composites vil med de nye oppkjøpene og samordning rendyrkes som leverandør av komposittprodukter inn mot globale nisjemarkeder, hvor hvert av forretningsområdene har en ledende posisjon.
Styret i Hexagon Composites har i en foreløpig diskusjon konkludert at det skal vurderes en utskillelse av Forsvarskommunikasjonsdelen av konsernet i et eget børsnotert selskap, ved en fisjon. Hexagon Composites vurderer selv å sitte igjen med en eierandel på ca 25 %. Styret vil komme tilbake med mer informasjon i løpet av august 2006.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093