23948sdkhjf

Plastinnovasjon Østfold et prosjekt i arena programmet

En gruppe bedrifter innen Plastinnovasjon Østfold har nå dannet et prosjekt rundt ”Lean Production” prinsippet. Målet med prosjektet er å innføre ny teknologi som redusere (helst eliminerer) unødig medgått tid i produksjonsprosessen.

Nå er det ingen krise blant bedriftene i Borg Plast-Net (BPN), snarere tvert om. Etter flere år med litt stille tider på forespørselsfronten (og ordretørke for enkelte bedrifter) har de fleste nå bra med jobb og høy aktivitet. Ikke bare det, -noen har også kapasitetsproblemer. Like fullt handler det om å tenke fremover og være best mulig rustet for fremtidige konjunktursvingninger. BPN er i disse dager midt i prosjektperioden for Arenaprosjektet ”Plastinnovasjon Østfold”. Et prosjekt hvis mål er å bidra til en styrking av plastmiljøet i Østfold. Flere av bedriftene som deltar i Lean prosjektet er å regne som direkte konkurrenter og kjemper ofte om de samme oppdragene. Det å jobbe sammen for å bli enda bedre ser de allikevel ikke som et problem. Adm. Direktør Bjørn Lie ved OmBe Plast AS, som er en av deltakerbedriftene, påpeker at det er viktig for den enkelte bedrift at Østfoldmiljøet blir sett på som innovativt og sterkt. Samlet har man her en stor bredde i kompetanse og ressurser.
Arild Johnsen som er adm. direktør ved Plexx AS er den som kom med forslaget om prosjektet. Plexx AS har produksjonsvirksomheter på begge sider av svenskegrensen og så hvilket fokus man hadde på dette i Sverige. De deltakende bedrifter er for øvrig Plexx AS, Biobe AS, OmBe Plast AS, Ny Profil AS, Elektrovakuum AS, Katoplast AS og Formteknikk AS.
Noen har samme type produksjon, andre ikke. Felles for dem alle er en vilje til å bli mer innovativ og derav rustet for fremtiden, samtidig mener de at det beste er å være flere sammen på veien videre!
For mer informasjon kontakt
Borg Plast-Net ved Steinar Vingerhagen, Fredrikstad kommune tel. 69 30 60 58 eller e-post: stvi@fredrikstad.kommune.no se for øvrig: www.borgplast.net
Kilde: www.moderneproduksjon.com 28.august 2006
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078