23948sdkhjf

Battenfeld i krise

Tradisjonsrike Battenfeld, produsent av sprøytestøpemaskiner og automatiseringsutstyr, har store økonomiske problemer og selskapet ble i dag levert til retten i Wiener Neustadt i Østerrike.

Bakgrunnen er at eierne, britiske OOD Private Equity Limited, ikke har lagt inn ny kapital i selskapet og heller ikke har signalisert noe om sine planer.
Battenfeld har produksjon i Baden utenfor Wien og har her 472 ansatte. Det arbeides nå med å få til en restrukturering av selskapet, muligens med nye eiere. Ordresituasjonen skal være god, med fylte ordrebøker de neste tre månedene. Produktprogrammet og kundegrunnlaget beskrives også som godt av selskapet. Omsetningen i 2007 er antydet til omkring 700 millioner kroner. Antall ansatte på verdensbasis er 630.
Battenfeld var inntil 2005 eiet av SMS-gruppen i Düsseldorf. Samme år ble fabrikken i Meinerzhagen lagt ned. Adcuram Group, en Munchen-basert investorgruppe, overtok da som eier. I august i fjor ble service- og reservedelsavdelingen så solgt ut. Et viktig punkt for ledelsen i selskapet er nå å bringe service- og reservedelsavdelingen tilbake.
RB
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063