23948sdkhjf

Kina begrenser bruk av plastposer

Kineserne har et stort forbruk av plastposer; tre milliarder poser om dagen. Nå blir det begrensninger for å få ned forbruket.

Myndighetene innfører nemlig betaling for posene, men prisen er foreløpig ikke kjent. I tillegg vil de supertynne plastposene bli forbudt. Bakgrunnen for tiltaket er et ønske om å begrense forurensning i landet, både fordi produksjonen av plastposene krever mye energi og fordi posene ikke brytes ned i naturen.
- De supertynne posene er et spesielt stort forurensingsproblem fordi de så fort blir ødelagt og fordi folk kaster dem veldig lett fra seg, skriver regjeringen i en offisiell uttalelse. Ifølge landets myndigheter brukes det 37 millioner fat olje hvert eneste år på å lage de rundt 11.000 milliarder posene som brukes hvert år.
Selv om sentrale myndigheter innfører miljøtiltak betyr imidlertid ikke dette at de automatisk følges opp lokalt. Hensynet til fortsatt vekst teller her ofte sterkere.
En rekke land eller byer har innført eller vurderer begrensninger eller forbud mot plastposer; Hongkong, Kenya, Storbritannia og San Francisco.
Kilde: Aftenposten.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062