23948sdkhjf

Rørsystemer av plast tar over

Innen stadig flere bransjer øker bruken av plast i rørsystemer. Plast er i ferd med å overta for kobber og galvanisert stål.

Ifølge leverandøren GPA i Sverige er det en klar trend at stadig flere ønsker plastrør i sine anlegg. De mener det nå finnes løsninger og systemer for alle anvendelser. Den eneste begrensningen er varme over 130 grader og trykk over 16 bar.
Per-Olow Jansson hos GPA mener plast bryter en dypt forankret tradisjon i å benytte metallrør. Årsaken er både at plastrørene er blitt bedre og at det har kommet inn en ny generasjon installatører i industrien.
Særlig aktuelle områder for plastrør er vannrenseanlegg til badeanlegg, luftkondisjonering og sprinklersystemer i bygg, samt produksjonsanlegg for kjemikalier. I store vannrenseanlegg og innen treforedlingsindustrien står imidlertid metallrør fortsatt meget sterkt, bygd på en sterk tradisjon.
Den sterkeste trenden for tiden innen flyt-teknikk er rør med helt glatt innside. Dette gir mindre friksjon og dermed lavere energiforbruk. Slike systemer brukes i dag innen legemiddel- og elektronikkindustrien, men de er også på vei innen næringsmiddelindustrien.
Kilde: Process Nordic
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078