23948sdkhjf

Svensk plastforskning tettere samlet

Fra årsskiftet er de to svenske plastforskningsinstituttene IFP Research og SICOMP blitt tettere integrert under paraplynavnet Swerea. IFP Research blir en del av IVF og får navnet Swerea IVF, mens SICOMP heretter heter Swerea SICOMP.

I praksis betyr dette at miljøet blir større og bredere og at bredere og mer attraktive totalløsninger på komplekse problemer kan tilbys. Som tidligere kan både IVF og SICOMP tilby spesifikke forsknings- og utviklingsarbeider innen fiber, tekstiler, plast, gummi og kompositter.
Alt personale fortsetter i organisasjonen og vil befinne seg i samme bygning som før, selv om det vil skje en viss forflytning internt, opplyser Lars Liljenfeldt i Swerea SICOMP og Håkan Damberg i Swerea IVF. Tidligere adm. direktør i IFP Research, Ronald Pedersen, blir markedssjef i Swerea, en ny stilling for å styrke Swereas posisjon som forskningsressurs. En ny grafisk profil innføres og alle får nye e-postadresser.
Et fagområde som vil øke i betydning er fiber og polymere i kombinasjon med elektronikk. IVF har lenge arbeidet innen elektronikkområdet og sammen med SICOMP og IFP’s brede kompetanse innen fiber- og polymerteknologi tror man det er gode muligheter til å utvikle nye produkter her sammen med industrien. Slik tverrvitenskapelig kryssbefruktning ventes også å skje på området smarte, intelligente materialer.
Swerea, som eies i felleskap av næringslivet og staten, bidrar til industriell utvikling gjennom å skape, foredle og formidle forskningsresultater. Tyngdepunktet ligger innen material-, produkt, prosess- og produksjonsteknikk. Virksomheten omfatter FoU, prøving og måling, undervisning, standardisering, enkelte bransjeoppgaver og oppdragsvirksomhet.
I fjor omsatte Swerea for 440 millioner svenske kroner og det har 400 ansatte. Mer informasjon kan finnes på www.swerea.se .
Kilde: plast.se
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079