23948sdkhjf

Nasjonal mattekonkurranse stimulerer realfaget

For fjerde år på rad arrangerer Realfagskolen den nasjonale matte-konkurransen, Albert. Hensikten er å bidra til at norske elever ved videregående skoler får tilstrekkelig med forkunnskaper til å kunne fortsette med høyere utdanning innen realfag.

Tiltaket støttes av Det Norske Veritas og Abelia. – Studieforberedende kunnskap har over tid blitt tonet kraftig ned i norsk skole, og norske kunnskapsbedrifter er i dag alvorlig bekymret for fremtidig tilgang på kvalifisert arbeidskraft, sier Wiggo Smeby i Det Norske Veritas.
– For Det Norske Veritas er dette initiativet både en måte å ta et samfunnsansvar på, samtidig som vi ønsker å styrke interessen for realfag i Norge. Dette er selvsagt også en fin anledning å vise framtidige arbeidstakere hva vi kan tilby unge mennesker med denne etterspurte kompetansen, forteller han.
Siden oppstarten har omfanget og interessen for Realfagskolen spredd seg til hele Norge. Realfagskolen skal stimulere til økt interesse for realfag blant skoleelever, samt sikre et tilstrekkelig realfagsgrunnlag til videre utdanning. Den nettbaserte konkurransen i matematikk, Albert, arrangeres av Realfagskolen, og alle elever i 1. klasse på videregående inviteres til å delta. Konkurransen startet 14. januar.
Realfagskolen er todelt, hvor den ene delen er en gratis nettbasert ressurs med en rekke øvingsoppgaver med veiledning og fasit. Disse kan fritt benyttes av alle elever, foreldre og lærere etter behov. Den andre delen er selve Albert-konkurransen for elever i 1 klasse på videregående.
Det vil være fire innledende runder hvor elevene kun konkurrerer med seg selv, men allikevel med spurtpremier etter hver runde. Konkurransen avsluttes med en finale hos Det Norske Veritas på Høvik 19. april, der 50 finalister vil bli invitert til å delta. Her vil alle deltakerne få premier, og de flinkeste blir ekstra premiert.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.371