23948sdkhjf

Restrukturering i sikte for Battenfeld

De økonomiske problemene ved sprøytestøpedelen av Battenfeld ser ut til å være foreløpig løst: 11. januar ble det meldt at driften de neste tre månedene er sikret.

Det er de lokale myndighetene som sammen med bankene stiller opp med en kortsiktig kreditt på 15 millioner euro til Battenfeld. Samtidig er det gode utsikter til at både patenter og service- og reservedelsavdelingen skal bringes tilbake i Battenfelds eie. Dette vil gjøre selskapet langt mer interessant for potensielle kjøpere.
Tradisjonsrike Battenfeld, det vil si bare den delen som produserer sprøytestøpemaskiner og automatiseringsutstyr, rapporterte i begynnelse av januar om så store, plutselige, økonomiske problemer at selskapet 3. januar 2008 meddelte skifteretten i Wiener Neustadt i Østerrike at det var insolvent. Bakgrunnen var at eierne, britiske OOD Private Equity Limited, ikke hadde lagt inn ny kapital i selskapet og heller ikke hadde signalisert noe om sine planer.
Battenfeld var inntil 2005 eid av SMS-gruppen i Düsseldorf. Samme år ble fabrikken i Meinerzhagen lagt ned. Adcuram Group, en Munchen-basert investorgruppe, overtok da som eier. I august i fjor ble service- og reservedelsavdelingen så solgt ut.
RB
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064