23948sdkhjf

Bokn Plast og Vestfold Plastindustri slår seg sammen

Bokn Plast og Vestfold Plastindustri (VPI) i Andebu slår seg sammen. Dette bekreftes av daglig leder i Bokn Plast, Helge Rasmussen. Sammen forventes de to bedriftene som hovedsakelig er beskjeftiget med produksjon av forskjellige komposittanker for vann og olje, slamavskillere med mer å omsette for 140 millioner i året og få drøyt 80 ansatte.

Helge Rasmussen i Bokn Plast forteller til Plastforum at de praktiske gjøremålene i forbindelse med sammenslåingen allerede er i full gang. Den formelle startdatoen for selskapet er 15. mars 2008. Noe navn på det nye selskapet vil han ikke ut med og foreløpig opereres det med det noe tunge og kombinerte navnet til de to bedriftene som tidligere var konkurrenter; Vestfold Plastindustri – Bokn Plast AS.
Produksjonen ved de to bedriftene skal fortsette som nå, men markedet utvides fra dagens hovedsakelige norske marked til det nordiske. I tillegg blir nye selskapet også med i et større produksjonsprosjekt i Tunisia, i samarbeid med Brimer Kvamsøy AS.
Her er markedet meget stort for løsninger som bedriftene kan tilby. Produksjonen i Tunisia kommer i gang i eget og nybygd fabrikkanlegg i løpet av 2008. Allerede har et 30 talls tunisiere fått opplæring i Norge. Helge Rasmussen forteller at den nye fabrikken i Tunisia er på 3.500 m2.
Rasmussen bekrefter at det er ikke tale om noen nedskjæringer i arbeidsstokken ved de to bedriftene. Isteden tror eierne at begge fabrikkene vil vokse ved sammenslåingen og at nye oppkjøp av selskaper i tilsvarende produktområde er tenkelig. Til sammen vil de to bedriftene sysselsette mellom 75 og 80 årsverk og omsetningen i 2008 er estimert til rundt 140 millioner kroner.
Hovedproduktene fra de to bedriftene er tanker, olje- og slamavskillere, renseanlegg osv. i komposittmaterialer. VPI har også noe sprøytestøping og annen plastbearbeiding på programmet. I følge presseomtale i Haugesund Avis skal Helge Rasmussen i Bokn Plast ha en eierandel på 34 prosent i det nye selskapet. De to eierne av VPI blir sittende med 33 prosent hver. (Mer om det nye selskapet kommer i Plastforum 1-2/2008 som utkommer i begynnelsen av februar.) AI
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.077