23948sdkhjf

Windy bygger nytt

Windy Boats i Arendal har planer om å bygge ny fabrikk på 7000 kvadratmeter for støping av plastskrog. Lukket støping skal gi godt arbeidsmiljø. Lokalisering er ennå ikke avgjort.

Om få måneder flytter bedriften - som mange kaller båtprodusentenes Rolls Royce - inn i nytt hovedkontor på Nedenes, ny brygge er på plass og altså: et nytt, moderne støperi planlegges.
Den planlagte utvidelsen og modernisering av støpingen består i å gå over til den lukkede metoden vakuuminjisering i stedet for tradisjonelt håndopplegg.
–Da kan vi i stor grad basere oss på erfaringene fra anlegget i Sverige der det allerede benyttes vakuuminjisering, sier produksjonssjef Søren Aanonsen. Han regner med å øke produktiviteten betydelig av dette, kapasiteten vil på det beste øke med 50 prosent.
Vakuuminjisering er en meget miljøvennlig metode, den gir minimale utslipp og det blir i det hele tatt meget renslige anlegg, samtidig blir produktene lettere og sterkere fordi ikke mer polyester enn nødvendig brukes. Ved håndopplegg er det nemlig ikke til å unngå at det blir unødvendig mye polyester i forhold til fiber. Dette gir utslag både på tyngden og prisen til produktene
Årlig forlater omkring 200 båter Windy, samtlige kundespesifiserte, men det kunne vært langt flere. - Det er meget stor etterspørsel etter båter, langt mer enn vi kan produsere, men det er ikke gjort i en håndvending å øke produksjonen av så store båter som vi lager, forteller Aanonsen.
Av Ragnar Brekke
Les mer i nr. 1-2 av Plastforum.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.361