23948sdkhjf

Ny eier til Norner Innovation

Borealis Holding AB har solgt alle sine aksjer i Norner Innovation AS, tidligere Borealis Innovasjonssenter i Bamble, til det norske investeringsfondet Energi og Miljøkapital AS.

Norner Innovation AS ble etablert 1. september 2007 som en uavhengig teknologipartner innen gasskonvertering, materialteknologi, plastanvendelser, tilsetningsstoffer til plast og avanserte laboratorietjenester.
Med sine 75 ansatte og mer enn 5000 kvadratmeter laboratorier er dette det største og mest avanserte private senter for innovasjon og teknologi innen plastteknologi i Norden. Den nye eieren Energi og Miljøkapital AS er et fond ledet av BTV Invest AS ( www.btv-invest.no ).
I løpet av de første fem måneders drift har Norner blitt godt mottatt av markedet, med mer enn 50 nye kunder og partnere, blir det opplyst fra selskapet. Norner er også involvert i flere signifikante og langsiktige forskningsprosjekter støttet av Norges Forskningsråd innen områder som avansert materialteknologi og ny emballasje. Et fokusområde for Norner er ny teknologi og materialer for et bedre miljø, hvor noen eksempler er:
• Optimering av emballasje kombinert med mindre materialforbruk • CO2 som råstoff: teknologi for produksjon av biodegraderbar plast fra CO2 • Resirkulering, gjenbruk og redesign av plast • Økt sikkerhet og effektivitet i solcelleindustrien • Miljøvennlig polymerbasert treimpregnering
-Både ledelsen i Norner og våre ansatte er svært fornøyd med dagens kunngjøring om nye eiere. Dette og en god rammeavtale med Borealis gir oss et godt fundament til å utvikle og styrke vårt firma i henhold til vår strategi, sier Norners direktør, Tine Rørvik.
-Norner er et veldig interessant firma for Energi og Miljøkapital AS på grunn av et bra potensial for forretningsutvikling basert på deres kompetanse, utstyr og markedskunnskap. Vi ønsker å utvikle Norner til en attraktiv partner innen plast og materialteknologi som passer godt inn i vår strategiske portefølje av teknologi- og kompetansebedrifter, sier direktør for Energi og Miljøkapital AS, Leif Svarstad.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062