23948sdkhjf

Svakere fra Hexagon

Basert på foreløpig konsernregnskap vil resultatet for 4. kvartal 2007 til Hexagon Composites ASA være dårligere enn forventet. Hovedårsak er at datterselskapet Ragasco får et svakt negativt driftsresultat i dette kvartalet.

En liten nedgang i resultat var forventet for Ragasco AS i 4. kvartal 2007 grunnet at noe salg skyves inn i 2008, samtidig med et tradisjonelt svakere fjerde kvartal i forbindelse med sesongvariasjoner, blir det opplyst. Imidlertid har denne nedgangen blitt noe større etter et produksjonsavvik. Dette medførte at cirka to ukers beholderproduksjon ikke kan selges. Produksjonsavviket oppstod i forbindelse med siste del av fabrikkens effektiviseringsprosess, som har vært løpende gjennom 2007.

Forbedrede produksjonsprosedyrer er under implementering og Ragasco AS forventer fortsatt sterk vekst og lønnsomhet i 2008 og fremover. Ragasco-anlegget kan nå kjøres robust på et produksjonsnivå tilsvarende en million enheter årlig. Bedre salgsdekning på verdensbasis bidrar til å redusere sesongvariasjonene og det vil fremme en mer stabil årlig produksjon, ifølge Hexagon.

Fakta om Hexagon Hexagon Composites ASA er ett av Skandinavias ledende foretak innen kompositt. Det utvikler og kommersialiserer produkter med basis i avansert kompositteknologi. Hexagon Composites ASA har fire heleide datterselskaper - Ragasco AS, Raufoss Alternative Fuel Systems AS, Lincoln Composites Inc. (USA) og Devold AMT AS. Morselskapet Hexagon Composites ASA har konsern-administrasjon som eneste aktivitet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063