23948sdkhjf

Optimistisk europeisk komposittindustri

Etter noen litt tunge år med et stagnerende marked ser nå fremtiden absolutt lysere ut for den europeiske komposittindustrien. Mye henger sammen med den nye veksten i tradisjonelle bransjer som båter, men nå vil man også slå seg inn på stålmarkedet.

Årene 2000 til 2004 var en tung periode for komposittindustrien, ifølge bransjeorganisasjonen EuCIA, European Composites Industry Association. I tillegg til stagnasjon og fallende investeringer så tok andre materialer, som termoplast, seg inn på komposittenes markeder.
Men de siste to årene har bransjen hentet ny fart, først og fremst innen den marine industrien. Nå vil EuCIA at selskapene skal investere i nye produkter på nye markeder for å gjøre veksten stabil.
Volker Fritz, leder i EuCIA, sier i en pressemelding at komposittmarkedet er ganske lite, men det finnes et potensial for kompositter på stålmarkedet, og det er 2.000 ganger så stort. Han mener at dersom investeringer gjennomføres nå, kan man kapre omtrent 3 prosent av dette markedet, og dermed vil komposittmarkedet straks bli fordoblet. (Kilde: plastnet.se)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109