23948sdkhjf

Olje og gass på Hannover

Ett av hovedtemaene på verdens største industrimesse blir olje og gass. I år samles 10 internasjonale fagmesser under samme tak i Hannover 21. – 25. april, under vignettene automatisering, energi og teknologitrender.

Hannovermessens fokusområder i 2008 er industriautomasjon, energi, underleverandører og teknologitrender. Antall utstillere i år er ca 5000, noe lavere enn de siste år. Om dette er en effekt av høykonjunkturen i markedet, er uklart. Andre signaler viser at mer spissede arrangementer rettet mot bransjesegmenter vinner stadig terreng.
En tredel automatisering Interkama+ ( prosessautomatisering ), stykkproduksjon og industriell bygningsautomatisering er tre hovedområder innen industriautomatisering. Denne gruppen forventes å samle i overkant av 1300 utstillere,hvorav halvparten representerer leverandører utenfor Tyskland. Totalt beslaglegger denne gruppen 35 prosent av utstillerarealet på årets messe.
Temaer for årets Interkama+ er olje & gass, næringsmiddelindustri og trådløse teknologier. Innen området stykkproduksjon vektlegges emnene Industriell IT, mobile roboter og autonome systemer.
Energiteknologi har også her et sentralt fokus, som internasjonale trender innen fornybare energikilder og optimal utnyttelse av konvensjonelle former. Ikke uventet er dette et tema som er inne i en ekspansiv vekst, også på Hannovermessen. I følge messen, vil det opprettes en egen "renewable" avdeling, som har som mål å presentere samtlige fornybare energikilder.
Væsketransport Pipeline Tecnology samler drøyt 100 utstillere i en egen fagmesse for planlegging, bygging, drift og automatisering av rørledninger og kanalnett, med et videreutviklet program. Fokusområder er transport av petrokjemiske produkter og vannforsyningsnett. Kategoriene som vektlegges er innovative teknologitrender innen seismikk, bore- og utvinningsteknologi og transportsystemer.
Digital Factory er samlingen som presenterer IT løsninger for produksjon, service og planlegging, eksempelvis MES ( Manufacturing Execution System), CRM ( Customer Relationship Management ) og PLM (Production Management Systems ). Nytt i år er at besøkende i denne hallen tilbys guidede turer.
Tekst: Einar Braathen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079