23948sdkhjf

HV Plast overtar Hamax

Hamax AS inngikk i går en avtale med den norske plastprodusenten HV Plast om overtakelse av Hamax produksjon i Fredrikstad og Forshaga i Sverige. Produksjonen av Hamax-produkter flyttes til Hønefoss.

- Samarbeidet med Hamax innebærer at HV Plast får et enda sikrere fundament. Overtakelsen av Hamax-maskiner sammen med produksjonsavtalen gjør at vi nå blir en av Norges ledende produsenter av sprøytestøpte plastprodukter med en omsetning på ca. 110 millioner kr, sier daglig leder Rolf Erik Lervik i HV Plast.
Bedriften produserer sprøytestøpte produkter for en rekke merkevarer og industrielle kunder ved et moderne produksjonsanlegg på Hønefoss. Selskapet har en årlig omsetning på om lag 50 millioner kroner og cirka 30 ansatte. Som følge av avtalen med Hamax må bedriften rekruttere ytterligere ansatte.
I Sverige vil HV Plast bygge ut industriproduksjonen i tillegg til produksjon av akeprodukter. Flyttingen av produksjon fra Fredrikstad til Hønefoss vil skje i annet halvår. Alle medarbeidere i Hamax produksjonsavdeling får tilbud om ny jobb ved HV Plast på Hønefoss.
I november Hamax varslet at selskapet kunne bli delt i to og at produksjonsavdelingen i Fredrikstad ville bli flyttet til selskapets andre produksjonsanlegg i Sverige. - Dette er en langt bedre løsning enn den vi opprinnelig skisserte. Produksjonen av akebrett og sykkeltilbehør forblir i Norge og samles hos HV Plast, som er et rendyrket produksjonsselskap. Alle produksjonsmedarbeidere i Fredrikstad får mulighet til å bli ansatt i HV Plast, dersom de ønsker det og Hamax er sikret en attraktiv produksjonsløsning for sine produkter, sier adm. direktør Asbjørn Eskild i Hamax.
Samarbeidet med HV Plast innebærer også at arbeidet med å sikre og videreutvikle merkevaren Hamax kan gå videre. Hamax vil bestå som et rendyrket utviklings- og merkevareselskap. Selskapet vil også påta seg utviklings- og markedsføringsoppgaver for andre merkevarer innen sports- og fritidssegmentet.
Hamax har i dag 28 produksjonsmedarbeidere i Fredrikstad og 7 medarbeidere i Forshaga. - Vi beklager sterkt at det ikke er grunnlag for å videreføre Hamax som én samlet virksomhet i Fredrikstad-området, men er glade for at vi har lykkes i å finne det best mulige alternativet, som også innebærer en norsk/svensk løsning, sier Asbjørn Eskild.
RB
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062