23948sdkhjf

Hydro Production Partner får tyske eiere

Hydro signerte 18. februar en avtale om å selge Production Partner og Produksjonstjenester til det tyske selskapet Bilfinger Berger Industrial Services AG.

Production Partner (HPP) og Produksjonstjenester (PT) driver med industrielt vedlikehold, prosjekter og service i Norge, Sverige og Tyskland. Selskapene sysselsetter til sammen rundt 2.200 årsverk inklusive innleide folk. Salget omfatter HPPs og PTs norske virksomheter i Grenland, Rjukan, Holmestrand, Karmøy, Høyanger, Årdal, Sunndal, Glomfjord, Stenungsund i Sverige og Neuss i Tyskland.
Bilfinger Berger Industrial Services (BIS) driver med vedlikehold og tjenester for prosessindustrien. Salgssummen er cirka 800 millioner kroner. Hydros regnskapsmessige gevinst blir på cirka 600 millioner kroner. Ifølge en pressemelding fra Hydro innebærer salget en videreføring av aktivitetene til HPP og PT. Aktivitetene skal inngå som en del av kjernevirksomheten til den nye eieren.
Konserndirektør John O. Ottestad i Hydro uttaler at avtalen er i tråd med Hydros strategi om å legge vekt på fremstilling og foredling av aluminium, og avhende virksomheter som ligger utenfor kjerneområdene. Morten Mathisen, HPPs administrerende direktør, mener at BIS med sin kompetanse og størrelse vil bli en god eier.
Thomas Töpfer, konsernsjef i BIS, hevder at kjøpet forsterker selskapets vekst i Norge og Skandinavia., og at produktspekteret utvides med tjenestene som de to Hydro-selskapene yter.
HPP og PT omsatte i 2007 for om lag to milliarder kroner. Rundt to tredeler av omsetningen er knyttet til langsiktige kontrakter. De største kundene er i prosessindustri og energiproduksjon. Ordrereserven er på cirka 3,6 milliarder kroner. BIS er et datterselskap i Bilfinger Berger-gruppen, som har hovedsete i München, Tyskland. Selskapet har om lag 15.000 ansatte og omsatte i 2006 for 1,3 milliarder euro.
(Hydro)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062