23948sdkhjf

PP-fabrikken stenger

Som alle ventet og de ansatte fryktet; polypropylenfabrikken (PP-fabrikken) ved INEOS Bamble AS stenger i løpet av 2008. Det besluttet bedriftens bedriftsforsamling i møte 3. juni. Stengingen vil skje i løpet av 2008.

Beslutningen, som ble gjort mot de ansatterepresentantenes stemmer, er gjort etter anbefaling fra styret i INEOS Bamble AS og har i følge styret sin bakgrunn i fabrikkens økonomiske situasjonen og fremtidsutsiktene for den.

Beslutningen innebærer at ca. 150 av de ansatte ved INEOS Bamble AS vil miste jobben. Ledelsen ved bedriften vil jobbe aktivt for å skaffe nye jobber til de som bli overtallige som følge av beslutningen.

– Dette er en trist dag for polyolefinindustrien i Bamble, men beslutningen var dessverre nødvendig for å unngå ytterligere tap både på kort og lang sikt, sier administrerende direktør Magnar Bakke i en kommentar.

– PELD-fabrikken, som har en adskillig bedre økonomisk plattform gjennom god råstoffintegrering med Noretyl-crackeren og en stor andel spesialprodukter, vil fortsette produksjonen, legger han til.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062