23948sdkhjf

Norske utemøbler for helårsbruk

I sommer starter produksjonen av en unik serie utemøbler i Norge. Aize-møbler er laget i kompositt, men de ser ut som betong.
Vest Utemiljø AS har i to år jobbet med design og utforming av utemøbelserien Aize. Møblene er lette, har lang levetid, kan vedlikeholdes, rengjøres og overmales.
- De skal produseres i større opplag, men som rent håndverk, opplyser daglig leder Boye Strandmyr i Vest Utemiljø til Plastforum. Møblene vil bli produsert først og fremst med tanke på det norske markedet, men eksport er også meget aktuelt etter hvert. Produksjonen av Aize har oppstart i nytt produksjonbygg i midten av juli. Droppet betong for plast Materialvalget har vært en stor del av utviklingen, opplyser Strandmyr. Det enkleste ville ha vært å produsere i betong, men da ville kundene hatt behov for motorisert løfteutstyr for å plassere møblene i utemiljø.
- Vi har funnet en oppskrift som visuelt tar seg ut som stein/betong, men samtidig kan det hele løftes på plass av to personer, sier han. Fokus for materialvalg har også vært på værbestandighet. Møblene skal tåle norsk klima med regn, frost, snø, vind og sol. Dermed slipper man å bruke tid og krefter på å ta det inn og oppbevare det om vinteren. Privatmarkedet vil være viktigste for produsenten, men leveringer og avtaler med hotellnæringen, restauranter og større anlegg for nybygg er også noe det jobbes med, sier Strandmyr. Bedriften har allerede vært i kontakt med flere store møbelkjeder om avtale om salg av møblene.
I glassfiber Møblene vil bli produsert i glassfiberarmerte byggplater (XPS). Dette reduserer vekten på møblene med over 90 prosent sammenlignet med betong. Møblene er værbestandige, tåler fuktighet, frost og er bestandige mot sopp og råte, skryter produsenten. Videre investeringer i produksjonen for å gjøre den mer effektiv vil styres av hvordan etterspørselen utvikler seg. -Et Aize-produkt fremstilles i form av sju ledd på selve produksjonen, opplyser daglig leder Strandmyr.

Tekst: Ragnar Brekke
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062