23948sdkhjf

Utvidet teknisk messe

En ny hall må åpnes for å møte etterspørselen etter standplass på den 15. Tekniske Messen på Lillestrøm til høsten. Det lover godt for arrangørene.

Selv om man ikke får inntrykk av det på deres hjemmesider på nettet, er arrangørene av den 15. Tekniske Messen på Lillestrøm 22.–25. september i god rute. I skrivende stund har arrangørene fått inn nærmere 300 utstillere på mer enn 250 standplasser, og det sprengte rammene for hva de to planlagte hallene kunne klare.
– Derfor har vi åpnet for å bruke også hall B, forteller prosjektleder Elisabeth Schulze hos den tekniske arrangøren Norges Varemesse. Med de ekstra 4000 m2 som denne hallen representerer, er de nå oppe i nærmere 13.000 m2 standareal.
Av dette er over 11.000 m2 booket bort i begynnelsen av juni. Da den forrige utstillingen ble arrangert for fire år siden, kom det nærmere 15.000 besøkende fra inn- og utland. – Vi regner med minst like mange i år, tror Schulze.
«Eieren» av utstillingen er Maskingrossistenes forening. Deres direktør Paul Eilertsen vil ikke spekulere i om en høykonjunktur i markedet er det som forsterker en økt interesse for utstillingen. – Vi kan ikke uttale oss om markedssituasjonen, det får du spørre våre medlemmer om, sier han.
Schulze hos NV peker imidlertid på markedsituasjonen: – Industrien går så det suser. Vi er av den oppfatning at dette gjenspeiler seg i interessen for å delta på messen, sier hun.

Rekruttering
I år har rekruttering et spesielt fokus under arrangementet. Åpningsdagen er avgangselever fra relevante yrkesfaglige linjer ved videregående skoler og studenter fra tekniske fagskoler spesielt invitert. – Vi legger opp til et samarbeid med lærestedene om et opplegg, der studentene skal forberede seg og får oppgaver i ettertid basert på informasjon de innhenter hos våre utstillere. Dette har vi gode erfaringer med fra andre arrangementer, sier Schulze. Rekruttering gjenspeiler seg også som tema på seminarene mandagen. Tirsdagen fokuserer et fyldig seminarprogram nye materialer, mens onsdag og torsdag i skrivende stund ikke er ferdig «snekret» ennå. – Men vi legger vekt på de faglige seminarene, og vil presentere et interessant tilbud også de dagene, forsikrer Schulze.

Hvert fjerde år
Arrangementet går av stabelen hvert fjerde år, og alternerer hvert annet år med arrangementet Industridagene. Den tekniske messen har hovedfokus på verktøymaskiner, mens Industridagene favner bredere. – Det er ikke interesse i markedet for å arrangere dette oftere, mener Eilertsen i Maskingrossistenes Forening. – Det er en utfordring stor nok å få utstillerne til å hente de store maskinene til dette arrangementet hvert fjerde år. Det norske markedet er fremdeles et lite marked, sier han.

Av: Atle Abelsen
atle@addmedia.no
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125