23948sdkhjf

Ønsker nullutslipp av bromerte flammehemmere

Utslippene av bromerte flammehemmere er fortsatt på omkring 100 tonn. Dette viser anslag fra SFT. I 2006 fikk returordningene inn 439 tonn avfall med slike flammehemmere. SFT er ikke fornøyd og ønsker nullutslipp.

På oppdrag fra SFT har COWI AS og Norsas AS kartlagt hvordan avfall med bromerte flammehemmere blir samlet inn og behandlet, og hvor disse stoffene til slutt ender opp. Den nye kartleggingen viser at det var 520-540 tonn bromerte flammehemmere i avfallsstrømmen i 2006.
Mer enn 90 prosent av disse stoffene finnes i kasserte elektriske og elektroniske produkter (EE-avfall). Norges mål er å redusere utslippene av bromerte flammehemmere vesentlig innen 2010.
Småelektronikk og isolasjonsmateriale er prioriterte avfallstyper når SFT følger opp konklusjonene i rapporten. Et viktig tiltak er informasjon til ulike målgrupper for å øke innsamlingen av prioriterte avfallsfraksjoner.
- Vi arbeider for å øke kunnskapen om innhold av miljøgifter i kasserte produkter. I bygg- og anleggsbransjen vil vi se nærmere på isolasjonsmaterialene og kartlegge mengdene med slik isolasjon i eksisterende bygg. sier SFT-direktør Ellen Hambro.
RB
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078