23948sdkhjf

Nils Ståle Hammer er død

Daglig leder og en av grunnleggerne av Minoko AS i Levanger, Nils Ståle Hammer (43), omkom i den tornadoaktige stormen som rammet nord-Italia natt til lørdag, 9. august. Omkom gjorde også hans sønn, Ola Strøm Hammer på tre og et halvt år, da et tre falt over teltet deres.
Nils Ståle Hammer sov i et telt sammen med familien på en campingplass i byen Grado, nord øst i Italia og nær grensen til Slovenia, da stormen feiet inn over stedet. Ifølge informasjoner fra Italia falt et tre over teltet der familien sov. Dette drepte Hammer og sønnen. Hans kone og deres tre øvrige barn på ti, åtte og tre og halvt år (tvillingsønn) skal ha sluppet fra ulykken med mindre, fysiske skader.
Nils Ståle Hammer etablerte Minoko AS i Levanger i 2001 sammen med to kolleger. Bedriften satset på å tilby produktutviklingstjenester for en rekke industrier, deriblant mot plastbearbeidende industri. Tjenestene har gått på alt fra idé til ferdige produkter. Design av tekniske detaljer for sprøytestøping, leveranser av modeller og prototyper, har vært viktige tjenester. Selskapet har i denne forbindelse vært langt fremme i å tilby hjelp innen rapid prototyping med en rekke teknologier. De er også norske agenter for teknisk utstyr innen disse feltene og har dessuten markert seg betydelig innen 3D-scanning.
Nils Ståle Hammer fremmet senest i juli i år et ønske om å holde foredrag sammen med svenske Prototal på kommende Polymerdagene 2008 i oktober – om rapid prototyping og småserieproduksjon. Hvorvidt dette nå kan gjennomføres, er det i skrivende stund umulig å vite.
Våre tanker går nå til hans kone og tre gjenværende barn. Vi lyser fred over Nils Ståle Hammers minne.
Karl Halvorsen og Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078