23948sdkhjf

Etablerer re-raffinering i Bamble

Ineos Bamble AS og Puralube Nordic AS har inngått en avtale om leie av arealer for etablering av et re-raffineringsanlegg for behandling av spillolje.

Puralube Nordic AS skal bygge, eie og drive anlegget. Anlegget skal produsere høykvalitets baseolje med spillolje som råstoff. Baseolje er utgangspunktet for alle typer smøreoljer. Paralube Nordic er et joint venture mellom Norsk Spesial Olje AS (NSO) og Puralube GmbH, som siden 2004 har et tilsvarende anlegg i Zeitz i Tyskland og er i gang med å bygge en ny fabrikk på samme sted.
Puralube Nordic AS håper å kunne starte opp produksjonen ved Ineos Bamble i 2010, og har opsjon på areal for utvidelse med ytterligere en produksjonslinje. Investeringskostnadene er beregnet til ca. 400 MNOK. Ved full drift vil anlegget ha mer enn 40 ansatte. I tillegg skal selskapet kjøpe tjenester fra Ineos Bamble AS og fra andre leverandører i området.
– NSO har arbeidet i mange år for å få etablert et skandinavisk re-raffineringsanlegg for gjenvinning av brukte smøreoljer, sier styreformann Bent Langballe i Puralube Nordic AS. Produksjonskapasiteten på 70.000 tonn pr. år tilsvarer over halvparten av smøreoljesalget i Norge, men bare en liten del av produksjonen skal selges i Skandinavia. Anlegget innebærer også en viktig miljøsatsing i Norge.
– Driften representerer redusert utslipp av CO2 på ca 50.000 tonn pr år sammenlignet med tilsvarende produksjon fra råolje. Dette tilsvarer årlig CO2-utslipp fra ca 20.000 personbiler, sier Langballe. Ved Ineos Bamble AS hilses prosjektet velkommen, fordi det vil styrke det industrielle miljøet i Bamble og skape ringvirkninger for regionen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078