23948sdkhjf

Plastbransjen vokser i Ukraina

Plastindustrien i Ukraina vokser. Landets næringsliv rustes opp og plastindustrien forventer en fordobling av omsetningen i løpet av tre år.

Ukraina har blikket rettet vestover. Med den oransjefargede revolusjonen satset landet på uavhengighet av Russland, som Ukraina var i union med i sovjettiden. Det anslås at Ukraina i dag har nærmere 200 plastbedrifter. Tallene for hvor mange som jobber der varierer. Sannsynligvis dreier det seg om rundt 100.000 personer.
– Lønnsomheten har vært svært god de siste årene, forteller Alexander Grebentjuk i selskapet Glocart. Bedriften ligger i byen Kahovka nær Krim. Han presiserer at Ukraina ønsker å komme på høyde med resten av Europa i velstand og landet har endelig fått en fri økonomi. Det betyr at mange som har sjansen griper den og at folk jobber beinhardt for å forbedre sine levevilkår.
– Alt dette har bidratt til en økt vekst, forsetter Grebentjuk. – Veksten de siste årene har ligget på mellom seks og åtte prosent. Men; perioden med kommunisme og planøkonomi førte til at vi har mye å ta igjen. I 2009 dempes nok veksten. Resesjonen i verden påvirker også Ukraina, sier han.
Av Staffan Ringskog

Les mer i neste nummer av Plastforum.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.47