23948sdkhjf

Nordiske rotasjonsstøpere ble hjemme

Rundt 30 personer deltok da nordiske rotasjonsstøpere var samlet til konferanse på Gardermoen 29.-30. januar 2009. Hovedtemaet var innovasjon med nye materialer.

Med bare sju nordiske rotasjonsstøpebedrifter til stede, hvorav flertallet kom fra Norge, ble dette ikke den manifestasjonen på nordisk samarbeid og kompetanseoppbygging innen rotasjonsstøping som arrangøren hadde tenkt seg. Faktisk var det nesten like mange maskin- og utstyrleverandører til stede i salen som bearbeidere.
Nordisk utviklingsforum for rotasjonsstøping Hovedtemaet for samlingen var «Innovation with new material for rotomoulding» – en samarbeidskonferanse drevet i regi av Norner Innovation og den nordiske delen av ARM, Association of Rotational Molders. Denne nordiske delen har tatt på seg å samle det nordiske rotasjonsstøpemiljøet i noe som er døpt Nordic ARM.
På møtet på Gardermoen deltok ett selskap fra Sverige, ett fra Finland og fem fra Norge. Danskene glimret med sitt fravær. Det er selvfølgelig skuffende for arrangørene at Finland, det landet i Norden med flest rotasjonsstøpere (19 nasjonale selskaper), stiller med bare ett av dem. Og fra Norge kom flest, men fortsatt bare omtrent halvparten av bransjen.
– Om det er de vanskelige tidene som gjør det, eller om det er redsel for at noen skal kikke et selskap i kortene, er vanskelig å si. Men vi er skuffet over den lave oppslutningen, medgir Ronny Ervik, som brukte sin tid til å presentere nye materialkvaliteter for rotasjonsstøping.
-Trenger flere ben å stå på Administrasjonssjef Malgorzata Tarlowska i Nordic ARM gjentar budskapet om hvor viktig det er at innovasjon bringes sterkere inn i rekkene av rotasjonsstøpere. – Bransjen trenger flere ben å stå på. Rotasjonsstøpere som bare leverer til bilindustrien, opplever nå utrolig ordretørke som rokker ved deres eksistens. Det er i dårlige tider, som nå, tvingende nødvendig å tenke nytt. Da først hever vi bransjen skikkelig, sier hun.
Av Asle Isaksen, asle@askmedia.no
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062