23948sdkhjf

Tøft for bildelproduksjonen i Sverige

IAC Group, som produserer bildeler, bl.a. instrumentpaneler, har i løpet av de siste fem månedene kommet med permisjons- og oppsigelsesvarsler til ansatte i hele konsernet. Selskapet hadde i fjor høst rundt 1.700 ansatte ved produksjonsanleggene i Färgelanda, Göteborg, Skara, Tidaholm og Trollhättan.

Det som startet som nedskjæringer på alle produksjonssteder, har i takt med krisen i bilproduksjonen, og spesielt relatert til leveranser til Volvo, fått en stadig mer alvorlig karakter. Innledningsvis trodde IAC Group på en nedgang i produksjonen i Sverige på 15 prosent for 2009. Som en følge av det fikk 280 personer i oktober beskjed om at jobbene ble overflødige.
Midt i november 2008 ble det enda mer alvorlig. Da ble det på konsernnivå bestemt å legge ned fabrikken i Tidaholm og flytte produksjonen til Färgelanda. 250 ansatte fikk varsel om oppsigelse. Også en IAC-fabrikk i polske Teresin ble besluttet nedlagt og nye 60 ansatte ved samtlige produksjonssteder fikk marsjordre.
Og nå, litt inn i februar 2009, har nye 270 ansatte fått varsel om oppsigelse. Det innebærer at halve arbeidsstyrken i Sverige i løpet av mindre enn et halvår har fått beskjed de setter dårlig pris på.
Oppsigelsesvarslene rammer alle grupper av ansatte og konsernledelsen tør ikke love at det ikke kommer flere triste meldinger…
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.316