23948sdkhjf

Ny leder i PUR-gruppen

PUR-gruppen i Plastindustriforbundet, som nå er en del av Norsk Industri, har nylig avholdt sitt årsmøte med tilhørende faglig og sosialt program. Odd Rune Turvoll fra Fresvik Produkt ble valgt til ny styreformann.
PUR-gruppen, som samler de aller fleste PUR-skumproduserende bedrifter i Norge, både fra møbelbransjen og byggebransjen, avholdt sitt årsmøte torsdag 14. mai i det nylig renoverte Næringslivets Hus på Majorstuen i Oslo.
Opplysende fagprogram Miljøvaredeklarasjonen (Environmental Product Declaration) har fått et visst gjennomslag i møbel- og byggebransjen. For å orientere PUR-bransjen tok Sverre Fossdal fra EPD-Norge for seg spillereglene omkring miljøvaredeklarasjon. Brannvern er viktig. Bjørn Vik orienterte om årets Brannvernkonferanse, herunder siste nytt fra brannvernfronten. Skjerpede krav til møbler og madrasser er på vei, menimplementeringen kan ennå ta lang tid som følge av europeisk harmonisering av regelverket. Ellers var det fokus på bruk av brennbar isolasjon i bygg, spesielt på sandwichpaneler med stivt PUR-skum som kjerne. Det er krefter både på myndighetssiden og innen forsikring som ikke liker løsningen. Samtidig er det sterke konkurrenter fra mineralullsiden som nører opp under dette. Personsikkerhet i PUR-produksjon ble gjennomgått meget grundig og åpenhjertig av Jon E. Løvoll fra Ekornes, der han brukte en nylig inntruffet og tragisk brannulykke ved Ekornes Fetsund som case. Ulykken hadde absolutt ikke noe med PUR å gjøre, men media fremstilte dette som en isocyanatulykke. Dette viser samtidig hvor viktig mediaberedskap kan være ved uforutsette, plutselige hendelser. Råvaresituasjonen og finanskrise og smitte til realøkonomien ble foredratt av Chris Ungermand fra Huntsman. Etter at realøkonomien ble involvert, spesielt fra begynnelsen av november 2008, førte til et påfølgende og til dels kraftig prisfall på råvaresiden. Akkurat prisfallet bekymrer neppe PUR-gruppens øvrige medlemmer. Møtet falt sammen med fremleggelsen av kvartalstallene til Ekornes. Bedriften kan rapportere at 1. kvartal 2009 viser det beste kvartalsresultatet noensinne!
Årsmøte – valg av nytt styre
Som vanlig under PUR-gruppens møter forløp årsmøtet uten dramatikk. Følgende styre ble valgt for kommende periode:
Styreleder: Odd Rune Turvoll, Fresvik Produkt Styremedlemmer: Steinar Dahle, Westnofa Johannes Håskjold, Ekornes Bjørn Vik, BA8 Rådgivende Ingeniører Vararepresentanter: Chris Ungermand, Huntsman Leif Sunde, Porolon Selma Kolsrud, Ekornes Fetsund Kjell Haughem, Inotan
Den sosiale delen av årsmøtet ble innledet med et besøk på Vigelandsmuseet i Frognerparken, et drøyt steinkast fra der møtet ble holdt. Ikke mye plast der i gården, men veldig mye flott kunst i stein og gips. Vigelandsmuseet er vel en for godt bevart hemmelighet for mange av oss. Museet kan anbefales! Interesserte finner for øvrig mer informasjon på gruppens hjemmeside www.pif.no/pur
Bjørn Vik, BA8 Rådgivende Ingeniører AS
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125