23948sdkhjf

Henry Sperle trer tilbake fra Borealis

Henry Sperle (62) trer ut av ledergruppen i Borealis ved utløpet av mai 2010. Dermed blir også ett av de siste, sterke båndene til norsk petrokjemi fra tiden med Saga-/Statoil Petrokjemi brutt.
Henry Sperle regnes som en av pionerene i etableringen av en petrokjemisk og polyolefinindustri i Norge. Han kom til Borealis i 1994, da Statoil og Neste etablerte selskapet. Før det hadde han hatt forskjellige jobber innen prosessteknologi og produksjonsledelse i Statoil. Det førte ham til ledelsen for Statoils europeiske olefinvirksomhet og som administrerende direktør for Stenungsunds crackervirksomhet.
I 1992 fikk han stillingen som Vice President polyolefiner i Statoil.
Som medlem av ledergruppen i Borealis helt fra starten av, har Henry Sperle spilt en sentral og viktig rolle i oppbyggingen og utviklingen av selskapet. Etableringen av Borealis representerte i 1994 faktisk den største industrielle fusjonen i Norden noensinne, så vel som den første store, industrielle fusjonen innen europeisk olefinindustri. Under hans ansvar for både PP-satsing og for selskapets FoU-virksomhet, har han hatt mye av æren for utviklingen av Borealis’ proprietære katalysatorteknologi for PE og PP (Borstar). Henry Sperle var også en av de viktigste aktørene ved etablering av Borouge, samarbeidsselskapet mellom Borealis og ADNOC i Midtøsten. Det kulminerte med vellykket igangkjøring av anlegget Borouge 1, generelt kjent som ett av de mest vellykkede, større prosjektetimplementeringene i denne regionen.
Henry Sperle avslutter sin omfattende og mer enn 35 år lange karriere som Executive Vice President der han har ansvar for Borealis' strategiske vekstplaner i Midt-Østen og Asia, inkludert de store ekspansjonsprosjektene Borouge 2 og Borouge 3.
– Henry har vært tett involvert i utformingen Borealis' fremtid helt fra begynnelsen. Han vil bli spesielt husket for hengivenhet, entusiasme og energi som han la ned i utviklingen av selskapet og dets kulturer basert på sterke verdier, sier konsernsjef Mark Garrett i Borealis i forbindelse med kunngjøringen om Sperles avgang. – På vegne av representantskap, hovedstyret, ledergruppen og alle ansatte vil jeg få uttrykke
takk til Henrik for hans engasjement og innsats over så mange år. Arven som Henry etterlater seg vil gi langtidshjelp for fortsatt utvikling av Borealis, legger konsernsjef Mark Garrett til.

Henry Sperle vil stå til rådighet for Borealis også i kommende periode og vil støtte ulike strategiske prosjekter som spesialrådgiver for selskapet og eierne. Hans etterfølger i ledergruppen vil bli kunngjort i nærmeste framtid. Henry Sperle har også hatt bånd til norsk plastindustri. Han har bl.a. vært foredragsholder på Plasttekniske Dager/Polymerdagene ved minst to anledninger. Oversatt/bearbeidet av Asle Isaksen, asle@plastforum.no
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.083