23948sdkhjf

PLA med egenskaper som en konstruksjonsplast

1. desember 2010 meldte selskapet Purac, som har sitt hovedkontor i Nederland, at de har utviklet en PLA-forbindelse med god varmestabilitet og slagstyrke, et materiale som kan sammenlignes med ABS.
Purac er et selskap som er langt framme i utviklingen av bioplaster basert på melkesyre. Selskapet er også blant markedslederne så vel på disse produktene som på melkesyrederivater og laktat, på utvikling av bioplaster fra rav mm. Det nye PLA-produktet er 2. generasjon av disse materialer fra selskapet. Materialene nyttiggjør seg en stereokompleks teknologi basert på de egenutviklede monomerene L-Lactide og D-Lactide. Det nye PLA-produktet skal ha ytelser som kan sammenlignes med ABS når det gjelder applikasjoner for sprøytestøping. Selskapet kaller det en viktig milepæl og noe som vil øke bruken av biomaterialer i varige produkter og i konsumentvarer.
I en pressemelding sier Purac at selskapet, i samarbeid med kundene, vil fortsette utviklingen av disse PLA-materialene for applikasjoner innen bilindustri, elektronikk og elektriske apparater. Selskapet er overbevist om at deres bærekraftige løsninger vil oppnå sterk vekst blant industrielle aktører og blant forbrukere takket være økoprofilen og de utmerkede ytelsene. For å dekke økningen i etterspørselen bygger Purac nå et anlegg i Thailand med kapasitet på 75 000 årstonn. Anlegget skal stå ferdig for produksjonen i 4. kvartal 2011.
Fra før har Purac produksjonsanlegg i Brasil, Nederland, Spania, Thailand og USA og markedsfører sine produkter gjennom et verdensomspennende nettverk av salgskontorer og distributører. Purac er et selskap i kjemikaliekonsernet CSM.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11