23948sdkhjf

Bayer med nye, store investeringer i Kina

I alt fem nye, store fabrikker i Kina, vil bli åpnet av BayerMaterialScience i løpet av 2012. Da har selskapet lagt ned nye 110 millioner euro (nær 900 mill. NOK) for å være midt i hjertet av Kinas blomstrende plastproduksjon. Kina har for øvrig blitt Bayer MaterialSciences nest største avtagerland.
Anleggene som skal bygges består av tre systemhus for polyuretaner, en ny fabrikk for produksjon av polykarbonatplater samt et kompounderings- og innfargingsanlegg for polykarbonat. De nye anleggene skal ligge i umiddelbar nærhet av store kundegrupper i Shanghai, Qingdao, Chongqing og Guangzhou. Bayer MaterialScience ser det som strategisk viktig å investere nær kundene og på den måten få være med på den dynamiske veksten som pågår i Kina. Selskapet vil, med de nye anleggene, øke nedstrømsaktivitetene betydelig i det som altså er blitt selskapets nest største marked. Bayer MaterialScience vil da ha et nettverk som dekker de viktigste geografiske områdene av landet. Fra før har selskapet et fargekompetanse- og utviklingssenter samt et systemhus for PUR i Guangzhou. Et PUR-systemhus finnes også i Nanjing. I tillegg har selskapet flere integrerte petrokjemianlegg, herunder også produksjon av polykarbonat.

Mer enn 40 prosent av PUR-forretningene til Bayer MaterialScience skjer for tiden i Kina. Produktene går til leveranser til byggeindustrien samt sektorer som apparater av alle typer og bilindustri.
Asia-Pacific står i dag for mer enn 60 prosent av verdens polykarbonatproduksjon. Dette tallet forventes å stige til 65 prosent i 2015. Kina står for hoveddelen av denne etterspørselen, og regnes som den viktigste driveren for vekst i lys av den økende betydningen av innenlandske investeringer og produksjon til sektorer som bil og jernbane, forbrukerapparater og elektronisk industri.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141