23948sdkhjf

Trelleborg kjøper britisk PUR-selskap

Trelleborg Engineered Systems kjøper det britiske selskapet PPL Polyurethane Products Ltd. Kjøpet er et ledd i å styrke Trelleborgs posisjon innen offshore olje- og gassvirksomhet.
Avtalen, som ble offentliggjort 20. desember i år, innbærer at Trelleborg legger nærmere 80 millioner NOK på bordet for å skaffe seg majoritetsinteressene i PPL Polyurethane Products Ltd. Dette selskapet omsetter årlig for om lag 80 millioner kroner og har 90 ansatte. PPL holder til i Retford og Coventry i Storbritannia og utvikler, produserer og markedsfører en bred portefølje av polyuretanbaserte løsninger og produkter. Hovedfokus en mot offshore olje-/gassvirksomhet samt innen segmenter for infrastruktur. Produktene inkluderer bøyeavstivere og produkter for kabelbeskyttelse for offshore olje/gass og støtdempingsløsninger for bl.a. sporvognsdrift og jernbane. PPL har god lønnsomhet og har hatt solid vekst de senere årene og regnes som ett av de ledende selskaper i Storbritannia for PUR-produkter rettet mot offshore olje/gass og infrastruktur.
Trelleborgs ledelse mener PPL Polyurethane Products kompletterer eksisterende produktportefølje og genererer muligheten for ytterligere vekst og synergier innen flere nisjeområder.
Oppkjøpet forventes å være fullført i løpet av første kvartal 2011.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.422