23948sdkhjf

Organisasjonen Zero vil etablere Forum for fornybar bioplast

Grunnet statig økende interesse for fornybar bioplast, vil Zero etablere et nytt forum. Forumet skal bl.a. bidra med kunnskap om og tilgang til informasjon på området. I dag er markedet lite orientert om fornybar bioplast. Det inviteres til etableringsmøte 9. september 2014 kl. 9-12.
I en melding fra Zero fortelles at bakgrunnen for etablering av Forum for fornybar bioplast ligger ønsket om å bidra til viktige klimatiltak. Organisasjonen forteller at verden årlig bruker innpå 300 millioner årstonn med fossile plastprodukter. Det fører til utslipp av nærmere 1,4 milliard tonn CO2. Ifølge Zero er det omtrent like mye som de samlede klimagassutslippene fra verdens flytrafikk. – Omlegging til fornybar plast er derfor et viktig klimatiltak som kan gi store utslippsreduksjoner, forteller Marius Gjerset, teknologiansvarlig i Zero.
Målet med forumet er flere, men kan sammenfattes slik: Kompetanseheving og informasjonsutveksling Økt kunnskap og diskusjon for felles utfordringer Nettverksarena, bidra til etablering av konkrete samarbeids-, utviklingsprosjekter o.l. Forumet skal være åpent for alle interesserte aktører og deltakelse forplikter til å jobbe med muligheter for fornybar plast i egen virksomhet samt deltagelse i forumet i det første driftsåret. Videreføring etter den første fasen vil bli diskutert i Forumet. Det legges opp til kvartalsvise møter. Tema/opplegg avgjøres etter hva deltakerne ønsker. Marius Gjerset forteller at i utgangspunktet tenker man seg møter med innledning med spørsmål og diskusjon. Aktuelle tema kan være eksempelvis: Status for produksjon og bruk av bioplast i Norge og internasjonalt Tilgang til råstoff og produkter Bærekraftig produksjon. Sporbarhet og sertifisering for å sikre god miljønytte Bioplast fra norsk råstoff Muligheter for reduserte kostnader for bioplast og insitamenter for å dekke merkostnadene Grønne polymer i andre produkter. Synergier og felles utfordringer Dersom det er interesse for det kan aktivitetene utvides til også å gjelde: Arrangering av studieturer for å lære mer om produksjonskjeden Kunnskapsspredning ut over Forumet, som å arrangere åpne seminarer Arbeid med saker som identifiseres som viktige på Forumets møter. Oppstartsmøte for etablering er satt til 9. september, kl. 9-12 og Zero ønsker tilbakemelding om interesse for deltagelse før sommerferien og innen 20. juni 2014.

Interessert kan for øvrig lese mer om ZEROs rapport her: rapport om status, barrierer og virkemidler for bioplast (eller taste deg inn på: http://www.zero.no/publikasjoner/klimalosning-bioplast/.
– Forumet er en del av ZEROs arbeid for å bruke mer fornybar plast. Vi søker flere samarbeidspartnere til dette arbeidet, avslutter Marius Gjerset.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078