23948sdkhjf

Highcomp fikk «Produktivitetsprisen 2014»

Over 350 personer var til stede på konferansen TPM/Lean Nettverkskonferanse på Sola Quality Airport hotel 11.-12. september. Ett av hovedtemaene på konferansen var utfordringene som oljeservicebransjen, landbasert industri og også offentlig virksomhet nå møter relatert til høye kostnader.
Reduksjon av kostnadene og behov for styrket effektivitet, og ledelsesfilosofien «lean» kan brukes i arbeidet for å redusere kostnader. Det har Highcomp bevist – og fikk pris for arbeidet som er gjort!
TPM/Lean-metoden har sitt utspring fra bilprodusenten Toyota. Hensikten er å få til en smidigere produksjon med mindre utgifter, bedre flyt og større fokus på verdien som sluttproduktet har for kunden. – Hensikten med en årlig prisutdeling er å gi bedriftene ros for det arbeidet de har gjort, samt motivasjon til å jobbe videre med LEAN, uttalte Tom Ivar Omdahl, leder for konsulentselskapet Samarbeidsutvikling, som var teknisk arrangør for konferansen.
Juryens begrunnelse for tildeling av «Årets Produktivitetspris» til Highcomp var: Årets Produktivitetspris går til Highcomp AS på Bokn for en sterk produktivitetsøkning og bedring i alle vitale nøkkeltall. Dermed klart sterkere konkurransekraft og attraktivitet.
Highcomp har implementert «lean» i sitt arbeid etter at de så at de stadig ble utkonkurrert av aktører i lavkostland. Nå er timeantallet redusert med 50 prosent, selskapet har fått mindre svinn, samt økt effektiviteten per time. Sykefraværet er dessuten gått ned.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078