23948sdkhjf

Brødr. Aa har fått kontrakt for to 40 meters katamaraner til Kina

Brødrene Aa har vunnet et internasjonalt anbud om å designe og bygge to høyhastighets katamaraner i karbonfiber. Det er transportselskapet til Chu Kong Shipping Enterprises Holdings Co. Ltd (CKS) som skal drifte de to identiske fartøyene, som hver kan ta 270 passasjerer.

Kontrakten er et nytt bevis på at alt her i verden nødvendigvis ikke kommer fra Kina. Når norske selskaper er dyktige nok i faget og har den rette innstilling og konkurransedyktighet, så ligger verden åpen.

– Vi er veldig godt fornøyde med denne kontrakten, som er vår største eksportordre til nå. Hong Kong og området Pearl River Delta er ett av de største markedene for hurtigbåter i verden. Denne kontrakten er en stor mulighet for oss, uttaler Tor Øyvin Aa, administrerende direktør hos Brødr. Aa AS.

Designet av de nye katamaranene er basert en skrogformen som gir lav vannmotstand og som har blitt brukt i flere av de tidligere leveransene fra Brødrene Aa. Lengden av fartøyene blir 40,8 m og bredden 10,8 m. Begge katamaraner får 2 x MTU 16V2000 M72 motorer og vil bli drevet av et vannjetsystem.

Et særtrekk i dette prosjektet er det nye designet av båtens overbygg. Mer info om dette vil bli offentliggjort senere.
Nybyggene skal leveres i november 2016 og januar 2017.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078