23948sdkhjf

Godt besøkt Verftskonferanse

Norsk Industri har nylig avholdt sin årvisse Verftskonferanse, denne gang i Ålesund. Konferansen samlet 480 deltakere, hvorav noen også var relatert til vår sfære. Her var fremtidsmeninger om materialer, om lavutslippsfartøyer, miljø og dessuten om havbruksnæringen i dag og i morgen.

Konferanseagendaen inneholdt mange innlegg om hvor veien går videre. Bl.a. hadde Runar Haddal i Rolls-Royce et innlegg om fremtiden og hva de der ser i glasskula.
Menon Business Economics har kommet med en ny rapport om norske utstyrsprodusenter som viser aktører og utvikling helt fra 2004 og der det også er prognoser frem i tid. Titt gjerne på den. Det er absolutt plass til flere leverandører med bakgrunn i polymere materialer.

Digitalisering og temaet Industri 4.0 var selvfølgelig også et tema på denne konferansen og der det ikke manglet på tips om hvordan digitaliseringen bør kunne gi ny næring til norsk konkurransekraft. Innlegget fra Kongsberg Gruppens konserndirektør Even Aas siktet absolutt høyt om hvordan Norge skal bli en ledende teknologinasjon, eller «Norge 6.0», som han kalte det.
Dette er temaer som angår all norsk industri – slik det var også på vår egen konferanse for en drøy måned siden.

Temaet «Havrommet» avsluttet årets Verftskonferanse. Stein Lier-Hansen i Norsk Industri tok for seg koblingen mellom olje og gass, marin og maritim bransje, og hvordan kunnskap kan deles mellom disse. Hans V. Bjelland fra SFI Exposed fortalte om havbruksteknologi på værharde plasser og Alf-Helge Aarskog fra Marine Harvest kom med tanker fra verdens største oppdrettsprodusent av laks, med spørsmålet om hvorvidt man er innovative og bærekraftige nok.
Med andre ord: en rekke interessante innlegg også for de etter hvert mange i vår bransje som har oppdrettsnæringen som viktig satsningsområde.
(Bearbeidet pressemelding fra Norsk Industri)
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095