23948sdkhjf

Programmet tar form til Plast- og komposittkonferansen i Ålesund

18.-19. september blir årets største og viktigste møteplass for plast- og komposittindustrien arrangert i Ålesund. I år går NCMT sammen med GCE Blue Maritime Cluster for å gi deltakerne et enda større utbytte av konferansen, ifølge en pressemelding fra NCMT.

Variert program

Årets program arrangeres med fokus på bredde, faglighet og inspirasjon, og med mulighet til å ha god tid til å bygge nettverk. I tillegg har vi lagt konferansen til Ålesund for å skape samarbeid med GCE Blue Maritimes Maritime Klyngekonferansen, som finner sted 19. september på Norsk Maritimt Kompetansesenter. Alle deltakerne på begge konferansene har mulighet til å delta på festmiddagen den 18. september, og Blue Maritime Hangout etter konferanseslutt 19. september.

Konferansen skal i sin helhet belyse hvilke muligheter for utvikling som ligger i at vi i industrien tar vårt ansvar når det gjelder å ta i bruk ny teknologi, nye materialer og nye måter å tenke produksjon for å redusere utslipp og klimapåvirkning.

Programbolkene du kan få med deg er:

 • Rammene tar for seg hvordan makroøkonomien påvirker industrien, nye reguleringer, samt nye trender innen industriutvikling.
 • Forum for samarbeid og utvikling der man presenterer og diskuterer arbeidet og prosjektene i NCMT i et større industriperspektiv.
 • Kompetanse for å vokse belyser både kravene som kommer for å henge med i utviklingen, og mulighetene som finnes for å skaffe og videreutvikle kompetanse.
 • Eksempler fra industrien på bruk av resirkulerte materialer i komponenter, og design for og fra sirkularitet.
 • Fremtiden for plast og kompositt i bygg og anlegg, der en kommende ny Eurokode står meget sentralt.
 • Fiskeri og havbruk, der næringen står overfor store omveltninger som følge av utvidet produsentansvar fra januar 2025.
 • Materialutvikling med fokus på bærekraftig utvikling, sirkulær økonomi, og bidrag til den grønne omstillingen.

Konferansen avsluttes med Blue Maritime Hangout i lag med deltakere på GCE Blue Maritimes sin Klyngekonferanse og gir plass til nettverk med medlemmer av NCMT, GCE Blue Maritime og andre deltakere.

Se hele programmet HER.

Her er et lite utvalg av foredragsholderne:

 • Thor Kamfjord, Director Sustainability and Social Responsibility, Norner
 • Celine Sandberg, CEO, Agoprene
 • Kai Roger Bjørdal, Daglig leder, Pla-Mek
 • Arne Sæterbakken, Leiar Finans, Sparebanken Sogn og Fjordane
 • Hanne Digre, Chief Sustainability Officer, Scale AQ

Om Plast- og komposittkonferansen

Siden oppstarten i 2016 har Plast- og komposittkonferansen vært et årlig innslag (med unntak av pandemiårene). Først var regien et konsortium med Strukturplast og Brødrene Aa i spissen. Fra og med 2021 har konferansen vært i regi av NCMT. Konferansen er åpen for alle, og som NCMT samler den hele plast- og komposittindustrien på tvers av materialer og produksjonsmetoder.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.36