23948sdkhjf

Stena Recycling blir driftsoperatør for nytt plastsorteringsanlegg

Stena Recycling, en av Europas ledende resirkuleringsselskaper, blir driftsoperatør for det nye toppmoderne plastsorteringsanlegget i Holtskogen.

Anlegget, som er et samarbeidsprosjekt mellom TOMRA og Plastretur, markerer en viktig milepæl i Stena Recyclings satsing på sirkulær økonomi og innovativ plastresirkulering.

Vil bedre sirkulariteten til plastavfall

Det norske sorteringsanlegget, et joint venture mellom Tomra og Plastretur, vil spille en avgjørende rolle i å forbedre sirkulariteten til plastavfall. Når det er i full drift, vil anlegget kunne sortere 90 000 tonn plast hvert år, noe som gjør det til Norges største.

- Vi er glade for å kunngjøre at Stena Recycling vil være vår driftsoperatør for TOMRA/Plastreturs plastsorteringsanlegg, sier Joachim N. Amland, SVP Head of TOMRA Feedstock. 

-Vi tror at Stena Recycling vil bidra betydelig til den operative suksessen til dette anlegget, og sikre at vi oppnår vårt felles mål om å maksimere gjenvinningen av verdifulle materialer fra plastavfall, legger han til.

- Utnytter vår ekspertise

-Gjennom partnerskapet med Tomra og Plastretur utnytter vi vår ekspertise på området for å skape ledende sirkulære løsninger," sier Ragnhild Borchgrevink, administrerende direktør i Stena Recycling AS.

- Dette er et avgjørende skritt mot en fremtid der sirkulære materialer vil være integrert i samfunnet, fortsetter hun.

Avtalen om å etablere sorteringsanlegget ble inngått i fjor, og markerer en betydelig forpliktelse til sirkularitet og innovasjon. For tiden leder SUTCO monteringen av prosessutstyret i bygningen, og operativ oppstart planlegges tredje kvartal 2025. Stena Recyclings rolle i dette partnerskapet er å drive det nye anlegget, og de bringer med seg omfattende erfaring i drift av industrianlegg og ekspertkunnskap i håndtering av komplekse materialstrømmer.

Strategisk viktig partnerskap

Karl Johan Ingvaldsen, administrerende direktør i Plastretur, uttryker sin tilfredshet med partnerskapet, og sier:

- Plastreturs fokus er økt innsamling av plastemballasje fra alle kommunale og private aktører. Vi er glade for at Stena Recycling blir ansvarlig for driften i selve sorteringsanlegget, samtidig som alle aktører fortsatt vil ha de samme gode mulighetene til å levere brukt plastemballasje gjennom Plastreturs system. Anlegget vil ta imot materiale og selge videre i markedet uavhengig av driftspartner.

Samarbeidet understreker viktigheten av strategiske partnerskap for å drive overgangen mot en sirkulær økonomi. Ved å utnytte den samlede ekspertisen til bransjeledere, forblir Stena Recycling i fronten av å drive innovasjon og sirkularitet i resirkuleringssektoren.

Kilde: Pressemelding fra Stena Recycling

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078