23948sdkhjf

Liplid starter produksjon av lokk for Norengros

LOKK UTEN PLAST: Liplid setter nå en ny standard for lokk tilpasset kopper for servering av varme og kalde drikker på farten – 100 prosent plast- og PFAS-fritt.

Globalt brukes det hvert år mer enn 300 milliarder plastlokk – 1.500.000.000 kg plast – på kaffe- og drikkekoppene våre. Lokkene lekker, og vi søler og brenner oss. Og fordi de er laget av plast, er lokkene skadelige for miljøet – og er forbudt i EU, som gjør at plastlokkene fases ut.

Det skriver Norengros i en pressemelding.

Norengros er Norges største leverandør av forbruksvarer til privat og offentlig sektor. Lipid produserer disse lokkene for dem.

Stabiliserer koppen og gjør det enklere å drikke

Lokket plasseres inni, i stedet for på, koppen, og forbedrer stabiliteten og den generelle drikkeopplevelsen. Du drikker fra kanten av koppen i stedet for lokket. Kaffen smaker akkurat som den gjør i kaffekoppen hjemme!

Samtidig sørger lokket for at kaffen ikke renner ut hvis koppen velter og/eller at lokket faller av og drikkeåpningene på siden av lokket gjør det enkelt å drikke og kjøle ned drikken ved å blåse inn i en av åpningene.

100 % resirkulerbart og 25 % mindre materiale

Lokket er miljøvennlig, 100 % resirkulerbart og gir utmerket funksjonalitet. Det er laget av biobasert fibermateriale fra bambus og bagasse, og kan resirkuleres sammen med papp og papir. Det er i tillegg biologisk nedbrytbart i jord og marine miljøer.

Produksjonsprosessen gjør lokket også ekstremt stabilt og bærekraftig. På grunn av lokkets design kreves det 25 prosent mindre materiale til produksjon.

Verdens beste lokk

Det innovative og miljøvennlige drikkelokket har fått mye oppmerksomhet internasjonalt, og vant prisen for beste lokk hos WorldStar Packaging Award 2022.

Vinnere av verdens beste emballasjepriser er kåret av World Packaging Organization (WPO) etter en grundig undersøkelse og analyse. Dommerpanelet er sammensatt av 36 dommere som representerte 36 land.

Kilde: Pressemelding fra Norengros.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.074