23948sdkhjf

Den nye Vink-toppsjefen kom på Norgesbesøk i forbindelse med investering i Norge

STOR PLAST-SATSNING: Vink investerer og satser på akvakultur i Norge.

Reidar Nesje er adm.dir. hos Vink i Oslo. Han forteller til Plastforum at Vink i Norge nylig og for første gang fikk storfint besøk av Vink sin konsernsjef i Europa, Andy Wighton.

Vink er en stor aktør innenfor plast i Norge. Andy Wighton er øverste sjef i Vink-gruppen som er Europas største distributør av plast halvfabrikata. I Europa har Vink over 100 uavhengige avdelinger (Profit-Center) i 19 europeiske land. Totalt betjener Vink over 120.000 kunder med plater, bolt, maskinerte deler og støpte deler til alle typer industri, skilt og reklame og bygg-markedet. I sitt europeiske nettverk har Vink lagerført produkter med en samlet verdi på omtrent en milliard kroner, fordelt på over 30.000 ulike artikler. I Norge er det 3-4 leverandører som driver med det samme som Vink.

– På sitt besøk i Norge var Wighton på besøk både hos Vink Rogaland og Vink Oslo. I Oslo har Vink nylig kjøpt inn ny formatsag og nytt avsug, samtidig som lokalene har fått en total-overhaling og nå fremstår som nye og moderne, sier Nesje.

 

Fv. Andy Wighton, konsernsjef Vink Europa, Reijo Asikainen, konsernsjef Vink Norden/Baltikum og Reidar Nesje, adm.dir. Vink Norge/Oslo. Foto: Vibeke Olsen.

Nesje forteller videre at Wighton deltok på en formell åpning av de nye lokalene og det nye utstyret. Oppgraderingen av lokaler og utstyr er første skritt på veien til å kunne tilby bedre tjenester og flere produkter til markedet. Flere investeringer er under planlegging og Vink ser lyst på fremtiden i Norge.

Investerer tungt

Nesje forteller at Vink har kjøpt både avsuget og formatsagen fra den norske leverandøren Vela. Den nye Homag-formatsaga kapper raskt og effektivt opp plater i plast i tilpassede biter til kunden.

– Vi har investert i underkant av tre millioner i disse to maskinene. I tillegg har vi investert to-tre millioner i oppussing, som gjør at lokalene fremstår som nye igjen, sier Nesje.

Dette forteller i seg selv at Vink har stor tro på at akvakultur-bransjen er på vei opp og frem.

– Det er store prosjekter på gang og vi har den beste løsningen i plast, særlig ved resirkulerte produkter med mindre fotavtrykk, sier Nesje.

Vink er størst i Europa på dette området.

– Vi har dermed også et spesielt ansvar for å gjøre bransjen bedre på området, sier Nesje.

Bærekraftige løsninger

I tillegg til nye maskiner og nye lokaler har Vink jobbet hardt med gode og bærekraftige løsninger innen plast. Resirkulering av plast er svært sentralt her. Vink tilbyr i dag innsamling av plast-rester til alle sine kunder der Vink sørger for at disse går til forsvarlig resirkulering og ikke til forbrenning. Ved å bruke plasten flere ganger reduseres karbon-avtrykket til plast vesentlig. Forskjellen på gjenbruk i forhold til forbrenning er ca. 2,4 ganger bedre ved gjenbruk. Vink tilbyr i dag å samle inn de fleste av produktene de distribuerer i det norske markedet (PE, POM, PVC, Akryl, PC, ACP-plater osv.)

Vink kan også tilby resirkulerte produkter med tilsvarende kvalitet som jomfruelig plast. Dette tilbudet er under rask utvikling, men allerede nå kan det tilbys i både PE, POM, Akryl og PC. Vink jobber tett med de største produsentene av plast i Europa for sammen å gi plast et bedre miljøavtrykk.

– Det bidrar ytterligere til at Vink befester sin posisjon som ledende på bærekraft, sier Nesje.

I Norge har Vink 15 salgsingeniører som kan mye om plast og som i dialog med kunder finner frem til gode løsninger med bruk av riktig type plast.

Kilde: Intervju med Plastforum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.331