23948sdkhjf

KAOS lanserer pantbart barneutstyr i plast i samarbeid med AION

PANTBART BABYUTSTYR: Norske KAOS blir først i verden til å produsere pantbart barneutstyr av resirkulert maritimt avfall.

Det skriver KAOS i en pressemelding.

Maritimt avfall på avveie er et stort miljøproblem og skader livet i havet. Eksempelvis er materialet i fiskegarn slitesterkt og har lang levetid, og tapt fiskegarn kan bli liggende på havbunnen i mange år mens det fortsetter å fange levende liv.

I samarbeid med AION by Aker BioMarine blir KAOS nå først i verden til å benytte resirkulert, maritimt avfall i designprodukter til barn.

AION er en bioteknologisk innovatør og antarktisk krillhøstingsselskap, dedikert til å forbedre menneskers og planetens helse.

Eksisterende plast får nytt liv

Da KAOS skulle utvikle tilbehør til barnestolen KAOS Klapp, ble plast et naturlig valg. Men for å sørge for at KAOS-produkter ikke blir en del av den voksende søppeldynga, ville KAOS fokusere på gi eksisterende plast ressurser et sirkulært liv.

AION arbeider for å gi plasten som allerede finnes nytt liv og dermed både redusere etterspørselen etter ny plast OG redusere avfall på avveie.

– Vi syns det er veldig spennende å jobbe med selskap som KAOS som tør å tenke nytt og tar sitt ansvar på alvor, sier Ømjer Hjeltnes i AION.

Krevende plastkvalitet

Det er generelt utfordrende å jobbe med resirkulert plast fordi kvaliteten på råvarene varierer i stor grad. Barneprodukter har høye krav til sertifiseringer, og det er svært lav toleranse på variasjonen av blant annet kjemikalier og styrke/stivhet i materialene som skal benyttes.

AION sikrer både kvalitet og sporbarhet på råvarene, og takket være dette kan tilbehøret til Klapp barnestol resirkuleres, og kvaliteten på råvaren tillater inntil ni ganger resirkulering før materialet begynner å miste sine egenskaper.

– Prosjektet med KAOS viser at hvis viljen er der er det mulig å finne mye bedre løsninger for miljøet uten å gå på kompromiss med verken design eller funksjon. Det har vært krevende til tider, men det er også slik det ofte er med innovasjonsproseser: Det krever arbeid og innsats, men når man er i mål er det helt klart verdt det, sier Hjeltnes.

Kilde: Pressemelding fra KAOS.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093