23948sdkhjf

OceanFront skal rydde marint avfall fra sjøbunnen i Oslofjorden

OceanFront AS har signert kontrakt med Oslo kommune - Bymiljøetaten på opprydding av marint avfall fra sjøbunnen i havnebassenget i Oslo og indre Oslofjord.

Oslo kommune ønsker å fjerne forurensede elementer fra havbunnen for å bedre miljøtilstanden i en truet Oslofjord.

Forsøplingen i Oslofjorden er veldokumentert og utgjør en trussel for livet i fjorden. Spesielt langs sentrumsnære kaier er havbunnen sterkt forsøplet av gjenstander som flasker, bildekk, matemballasje, plastposer, sykler m.m. Mye av denne forsøplingen er av plast, som inneholder miljøgifter og brytes ned svært langsomt.

Natural Seabed-konseptet

Det prioriteres å rydde gjenstander som er kilde til forsøpling og forurensning. Det vil innebære produkter som f.eks. plastgjenstander, bilbatterier, dekk, elektronikk, gjenstander med kjemisk innhold mm.

Metoden som benyttes for opprydding på havbunnen er en del av Natural Seabed-konseptet som er utviklet av SEA Group og OceanFront. Hovedverktøyet som brukes for avfallsfjerning er eSEA eXpiator, en undervanns verktøybærer med en rekke funksjoner, sensorer og egenskaper.

Avtale i boks: Frank I. Ellingsen (t.v.), daglig leder i OceanFront og Håkon
Vikøren, fagansvarlig plast og marin forsøpling i Oslo kommune, Bymiljøetaten. Foto: Oceantront

Løsningen gir en kostnadseffektiv utførelse, dokumentasjon av utført rydding, og ikke minst god sikkerhet for personell og miljø.

Stolt over oppdraget

Daglig leder i OceanFront, Frank Ellingsen, er stolt over den tildelte kontrakten og hva
den betyr for selskapet.

- Vi er blant én av få profesjonelle ryddeaktører som fjerner avfall fra havet, så denne anerkjennelsen og tilliten fra Oslo kommune betyr svært mye. Vi har tung erfaring med oppryddingsprosjekter for andre offentlige aktører, og ser frem til å fortsette arbeidet nå for Oslo kommune ved Bymiljøetaten i samarbeid med Oslo Havn, sier han.

- Vårt mål med Natural Seabed-konseptet er å skape et renere hav ved bruk av teknologi, innovative løsninger og erfaringer fra andre marine og maritime bransjer. Ved å fjerne uønskede elementer vil vi gjenskape et naturlig miljø, noe som gir en bedre morgendag for livet i og ved havet, fortsetter den daglige lederen.

Starter på nyåret

Prosjektstart vil være straks på nyåret 2024 og vil vare en til tre måneder avhengig av
opsjoner.

Hele prosjektet er samfinansiert av Oslo kommune og Handelens Miljøfond.

Kilde: Pressemelding fra Oceanfront

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125