23948sdkhjf

Europeiske bransjeorganisasjoner med ny løsning for gjenvinning av komposittmaterialer

Sju ledende organisasjoner, deriblant WindEurope, EuCIA og CEMBUREAU, har kommet sammen for å fremheve potensialet ved sement-sambehandling som en metode for behandling av utgåtte komposittmaterialer.

Komposittmaterialer, som kombinerer forsterkede fibre med en polymermatrise, er kjent for sin robusthet og motstand mot kjemikalier og varme.

De finnes i alt fra vindturbinblader til fly og båter. Men når disse produktene har nådd slutten av levetiden, har resirkulering vært en utfordring på grunn av kompleksiteten ved å skille materialene.

Glassfiber

En del av løsningen kan ligge i sambehandling av sement. Denne metoden gjør det mulig å gjenvinne komposittavfallet, spesielt de med glassfiber. Samtidig kan metoden bidra til å redusere klimabelastningen ved å redusere behovet for naturlige råvarer i sementproduksjonen og erstatte fossilt brensel.

Nå ber de sju europeiske bransjeorganisasjonene beslutningstakere i EU om å anerkjenne fordelene med denne metoden og støtte en oppskalering gjennom gunstigere regulering.

Avkarbonisering

President for den europeiske sammensatte organisasjonen, EuCIA, Roberto Frassine, uttaler:

- Denne metoden er ikke bare bærekraftig, men den støtter også avkarboniseringen av Europas byggesektor.

Flere tiltak

I de kommende månedene planlegger de syv organisasjonene en rekke ekstra initiativer for å fremme nye gjenvinningsmetoder for komposittmaterialer.

Les mer om initiativet her: https://eucia.eu/cement-co-processing-a-sustainable-solution-for-end-of-life-composite-materials/

De sju organisasjonene som har gått sammen i prosjektet er:

WindEurope, European Composites Agency (EuCIA), Cembureau (European Cement Association), Den europeiske båtindustrien (EBI), Cefic UP/VE Resin Association, Cefic Epoxy Europe og Glassfiber Europa.

 

Kilde: Plastindustrien.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141