23948sdkhjf

30.000 elever på nasjonal bærekraftsuke med Håvard Tjora og LOOP Miljøskole

Bærekraftskolen Live er en gratis, nasjonal bærekraftsuke som er basert på de prisvinnende filmene i Bærekraftskolen.

BÆREKRAFTSUKE FRA LOOP: I årets nasjonale bærekraftsuke fra LOOP Miljøskole hadde de tre livesendinger som lærte elever over hele landet å ta vare på jordas ressurser.

Det skriver LOOP - Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning i en pressemelding.

Siste uka i september regnet Håvard Tjora og LOOP Miljøskole på hva det faktisk betyr for miljøet at norske skoleelever panter og kildesorterer.

LOOP Miljøskole og Tjora står bak livesendingene og et tilhørende undervisningsopplegg som dekker de viktigste kompetansemålene om bærekraft i læreplanen.

– Noe av det viktigste vi kan lære barn og unge er å ta vare på ressursene. I det siste har vi lest at unges klimaengasjement har falt, og det er lett å miste troen når hele jordas fremtid blir lagt på dine skuldre og klimademonstrasjoner ikke fører noen vei, sier Stine Helgeland, daglig leder i LOOP - Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning.

– Vi håper vår nasjonale bærekraftsuke har vist barn og unge at det nytter å gjøre noe. Når mange gjør litt, kan selv små ting vi kan gjøre i hverdagen ha stor betydning.

30.000 påmeldte elever

Over 30.000 elever var påmeldt årets bærekraftsuke. Den digitale løsningen gjorde det mulig for Håvard Tjora å undervise på over 600 skoler samtidig. Tjora er forfatter, eventyrer og Norges mest kjente mattelærer.

– På turene mine har jeg sett hvordan menneskelig forsøpling og forurensing påvirker naturen og dyra som bor der. Derfor var det givende å være med på en nasjonal bærekraftsuke og inspirere dagens unge til å gjøre en bedre jobb med å ta vare på jorda vår enn det min generasjon og de før meg har klart, sier Håvard Tjora.

– Jeg tenker at mye av det som skal til for å få verden på plass igjen, må politikerne ordne opp i, men ganske mye av det andre kan du og jeg gjøre selv. Bare noe så enkelt som å ikke kaste søppel på gata eller i naturen hjelper, sier Tjora i en av skoletimene.

Skoletimene ble sendt direkte fra Vitenparken på Ås. I løpet av sendingene fikk elevene høre fra marin- og skogsbiologer i WWF og til og med en liten hilsen fra Karsten Warholm som elsker å pante.

Små tiltak har stor effekt

Gjennom de tre livesendingene fikk elevene innblikk i hva som skjer med emballasjen de kildesorterer og flaskene de panter. 

– Ved hjelp av Håvards mattestykker fikk vi se hvor mye det faktisk betyr at vi panter og kildesorterer, sier Helgeland.

Undervisningsopplegget til Bærekraftsuka og Bærekraftskolen Live er utviklet i samarbeid med lærere og fageksperter, og produsert med støtte fra Sirkel Glass, Infinitum, Grønt Punkt Norge, Norsk Returkartong og Tine Skolelyst.

Opptak av livesendingene og undervisningsopplegget er tilgjengelig, helt gratis, på miljøskole.no.

LOOP Miljøskole driftes av LOOP - Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning.

LOOP Miljøskole lærer barn og unge om å leve bærekraftig, viktigheten av kildesortering og hvordan de best mulig kan ta vare på naturressursene. Undervisningsmateriellet er gratis for alle barnehager og skoler i hele Norge.

Bærekraftskolen Live er basert på filmuniverset Bærekraftskolen som LOOP Miljøskole har laget sammen med NRK Skole.

LOOP er en ideell stiftelse som skaper kommunikasjon og tjenester som gjør det enklere å kaste mindre og sortere mer. Deres visjon er en jordklode i balanse der ressursene brukes igjen og igjen – i en LOOP.

De driver Sortere, LOOP Miljøskole og Den nasjonale merkeordningen for kildesortering.

Kilde: Pressemelding fra LOOP - Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.145