23948sdkhjf

Sterk nordisk støtte til den globale plastavtalen

Om rapporten "Towards Ending Plastic Pollution by 2040: 15 Global Policy Interventions for Systems Change".

FEILBEHANDLET PLAST: En rapport som ble lansert under Climate Week NYC, viser at globalt koordinerte politiske tiltak kan kutte årlige mengder feilbehandlet plast med 90 prosent.

Det skriver Nordisk samarbeid i en nyhetssak. Les både rapporten og hele saken HER.

Rapporten skal støtte opp om og informere de pågående forhandlingene for en internasjonal juridisk bindende avtale for å få slutt på plastforurensning innen 2040.

Trenger kontrolltiltak

– Nå har vi mulighet for å utarbeide en effektiv plastavtale innen slutten av 2024. La oss arbeide sammen for å redusere produksjon og forbruk av plast, muliggjøre en trygg sirkulær økonomi og få slutt på plastforurensning innen 2040 for å beskytte menneskers helse og miljøet, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Et skritt nærmere...

Med dette har Norden tatt nok et skritt for å støtte opp om en ambisiøs global avtale om plast med lanseringen av rapporten Towards Ending Plastic Pollution by 2040: 15 Global Policy Interventions for Systems Change.

Analysen viser hvordan samkjørte globale tiltak kan få slutt på plastforurensning innen 2040.

Det haster med globalt bindende regler

– En ambisiøs, global, juridisk bindende avtale for å få slutt på plastforurensning vil være et avgjørende redskap for å få bukt med plastavfallsplagen en gang for alle, sier generalsekretær for FNs miljøprogram (UNEP) Inger Andersen.

– Å levere på denne ambisjonen innebærer å redusere mengden plast som produseres, redesigne produkter for å fjerne “tankeløs” plast, altså plast med kort levetid, gå over til plastfrie erstatninger og styrke avfallshåndteringssystemene, sier Andersen.

Rapporten understreker viktigheten av omfattende, globalt bindende regler i den kommende internasjonale avtalen for å få slutt på plastforurensning, og viser videre til at ytterligere og sterkere tiltak er nødvendig for å få slutt på alle aspekter ved plastforurensning og tilpasse plastsystemet til Parisavtalen om klima. Rapporten advarer også om økende plastforurensning hvis ikke transformative globale politiske tiltak blir gjennomført.

Rapporten ble bestilt av Nordisk ministerråd for miljø og klima og utarbeidet av Systemiq.

Kilde: Nyhetssak fra Nordisk samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078