23948sdkhjf

Herde Kompositt blir Ovums egg-laboratorium

Sammen har selskapene klart å levere et produkt som i den første produksjonssyklusen med postsmolt har vist unike resultater.

KLAR SOM ET EGG: Helt siden Herde Kompositt ble valgt til å bygge den første pilotutgaven av Egget for Ovum, har det vært et tett og godt samarbeid mellom de to selskapene.

Det skrev Herde Kompositt i en pressemelding tidligere i sommer.

Mer enn postsmolt

– På bakgrunn av resultatene fra pilotegget ser vi nå at Ovum E2000 (pilotegget) ikke bare er en viktig utviklingsarena, men også et kommersielt produkt. I første rekke er E2000 tenkt for produksjon av postsmolt, men vi har også aktører som ser på muligheter for stamfiskproduksjon og som utvidelse av settefiskanlegg, sier Cato Lyngøy, daglig leder Ovum.

– Vi ser det som avgjørende å sikre produksjonskapasitet slik at vi på en troverdig måte kan levere Egget til de kundene som ønsker det, sier Lyngøy.

Lang erfaring med komposittkonstruksjoner

Herde Kompositt har lang erfaring med serieproduksjon av komposittkonstruksjoner. Selskapet er godt kjent som livbåtprodusent under ulike selskapsnavn som Harding, Schat-Harding og Palfinger.

– Herde har derfor de beste forutsetninger for å bli serieprodusent av egg og vårt egg-laboratorium. Endelig avtale er forbeholdt en selskapsgjennomgang og styregodkjenning hos Ovum, sier Lyngøy.

– For Herde Kompositt betyr denne avtalen at vi sikrer oss en unik mulighet til å være en del av et utrolig spennende industrieventyr, sier Kim Røssland, daglig leder Herde Kompositt.

Ovum AS ble stiftet i 2016, som et datterselskap under Hauge Aqua AS. Formålet var at dette selskapet skulle være verktøyet som Hauge Aqua skulle benytte for å utvikle konseptet for det flytende lukkede oppdrettsanlegget – Egget® som var lansert på AquaNor-messen høsten 2015. Vinteren 2020/2021 ble det gjennomført en anbudskonkurranse for bygging av den første pilotversjonen av Egget® og det ble klart våren 2021 at Herde Kompositt AS ble valgt som leverandør. Dette første Egget® ble levert fra Herde våren/sommeren 2022. 

Ovum er nå inne i en prosess hvor selskapet blir skilt ut fra morselskapet og dermed blir et frittstående selskap som har ambisjon om å bli den ledende leverandøren av flytende lukkede oppdrettsanlegg.

Herde Kompositt AS er en produksjonsbedrift med lang erfaring og et sterkt kompetent team av medarbeidere. Fabrikken har gjennom 52 år vært markedsledende på produksjon av livbåter til offshore, handelsflåte og cruiseindustrien under merkenavnene Bjørke Båtbyggeri, Harding, Schat-Harding og Palfinger. Herde Kompositt AS slik det fremstår i dag er et resultat av en «management buyout» fra Palfinger i 2021. Herde Kompositt AS produserte det første Egget® for Ovum.

Kilde: Pressemelding fra Herde Kompositt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14