23948sdkhjf

Prisdryss for Nofirs gjenvinningsarbeid

Nofir er denne høsten nominert til fire priser for sine innovative gjenvinningsløsninger.

BLÅ GJENVINNING: Avfall Norge, Bodø kommune og Opplystkonferansen har alle tre nominert selskapet til ulike priser for deres arbeid med gjenbruk og gjenvinning fra de blå næringene.

Nofir legges nå merke til for deres innsats for økt sirkularitet i fiskeri- og oppdrettsnæringen.

Det skriver Nofir i en pressemelding.

Selskapet fra Bodø har slått seg opp som den største aktøren på gjenvinning av fiskeri- og oppdrettsredskap. Bare i 2022 samlet de inn 6.246 tonn kassert redskap.

Fiskenett blir til idrettsnett

De to siste årene har Nofir mottatt stadig mer til gjenvinning – og av det som blir mottatt blir mer gjort om til nye produkter.

Selskapet trekker fram ansvar og samarbeid i de blå næringene som noen av fellesnevnerne for hvorfor mengden fiskeri- og oppdrettsredskap som blir gjenvunnet og resirkulert øker.

I 2023 har Nofir allerede tatt imot rekordmengder fiskeri- og oppdrettsredskap, målt mot tidligere år.

– Interessen for det vi holder på med har aldri vært høyere. Dette ser vi spesielt i lys av nominasjonene vi har fått de siste dagene, sier Øistein Aleksandersen, daglig leder i Nofir.

I en artikkel i avisa Nordland står det at de har produsert over 60 fotballnett, volleyballnett, håndballnett, tennisnett og containernett hittil i år.

Men det er tøffe tider for gjenvinning

– Fremover vil vi fortsette å jobbe hardt for å være en pådriver for bærekraftig gjenvinning, sier Aleksandersen.

Nofir har hatt et tett samarbeid med Handelens Miljøfond på idrettsnettprosjektet.

Men selv med mye oppmerksomhet og gode driftsresultater, legger krevende tider en demper på stemningen.

Det siste året har prisene på blant annet transport skutt i været, i tillegg til andre utgifter. Samtidig er råvareprisen på en del plasttyper på vei ned. Dette påvirker gjenvinningsindustrien negativt, forklarer Aleksandersen.

– Som mange andre er vi nødt til å jobbe hardere for å nå de samme økonomiske målene som tidligere. Det er krevende tider for mange bedrifter, også for oss, med lavere betalings- og investeringsvilje grunnet mye usikkerhet rundt om i verden. I det bildet er det fint å få litt ekstra oppmerksomhet for arbeidet man gjør.

Nofir tar med dette prosjektet tak i et stort problem; plastavfall fra havbruks- og fiskerinæringen. De har matchet en nærings problem med en annens behov. Dette er et godt eksempel på at noens avfall er andres gull. Løsning krever ikke store endringer av produktet og ligger dermed helt i toppen av avfallspyramiden. Nofir kan vise til resultater og har etablert kontakt med aktører i begge sektorer. Både fiskerinæringen og idretten er storforbrukere av plastnett, så det er et stort potensial for videre vekst framover.

Det står i juryens begrunnelse på avfall.no.

Kilde: Pressemelding fra Nofir, artikkel i avisa Nordland og uttalelse fra avfall.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.187